Boks

Evander Holyfield vjeruje kako Fury ne može pratiti Usykov ritam

Napokon su boksački fanovi dobili meč za ujedinjenje pojaseva teške kategorije, Oleksandr Usyk i Tyson Fury su dogovorili okršaj za apsolutnog prvaka, koji će se u veljači sljedeće godine održati u Saudijskoj Arabiji.

Bit će to jedna od najzanimljivijih borbi teške kategorije u posljednjih dvadesetak godina, a i ona je mogla propasti da se kojim slučajem Kralj Cigana nedavno poskliznuo u meču protiv Francisa Ngannoua.

Naime, Fury je krajem listopada u Rijadu boksao protiv bivšeg UFC-ovog prvaka. Britanac se u trećoj rundi našao u nokdaunu, no na kraju je pobijedio podijeljenom odlukom sudaca.

Meč između Usyka i Furyja bio je najavljen za 23. prosinca, no Tyson je nakon dvoboja s Ngannouom tražio nešto vremena za odbor, te će okršaj za apsolutnog prvaka održati 17. veljače u Saudijskoj Arabiji.

Neporaženi teškaši nedavno su imali prvo sučeljavanje, a Fury je već krenuo s umnim igricama, na što Usyk nije nasjedao.

Boksačka legenda Evander Holyfield je u nedavnom intervjuu istaknuo kako Usyka ne treba prerano otpisivati, te vjeruje kako svojom brzinom i vještina može ozbiljno zaprijetiti Furyju.

– Mislim da će Usyk pobijediti Furyja, jer on je čvrst borac koji ne odustaje. Tyson ne može pratiti Usykov ritam i ne znam može li zadati više udaraca od svog protivnika. U tome se ne može natjecati s – rekao je Evander Holyfielda, te otkrio kakav bi bio meč da se bori protiv današnjih prvaka:

– Ne mislim da je njihova era bolja od naše. Mi smo imali više olimpijaca koji su ušli u profesionalni ring i bili jako dobri. U naše vrijeme mi smo bili snažniji.

Odgovori

Back to top button