Boks

Eddie Hearn tvrdi kako će karijera Anthonyja Joshue biti gotova bude li izgubio u travnju

Matchroomov vlasnik i promotor Eddie Hearn izjavio je kako će karijera Anthonyja Joshue biti gotova bude li u travnju izgubio na priredbi koja će se održati u londonskoj O2 Areni.

No svi očekuju kako će se britanski boksač, nakon dva poraza protiv Usyka, vratiti u meču protiv nešto slabije rangiranog teškaša. Poraz u toj borbi mogao bi značiti i kraj karijere.

Vjerojatno će i Joshui biti jasno kako više nema što tražiti u visokom društvu, može samo i dalje tonuti, te dodatno bacati sijenu na sve što je postigao tijekom karijere.

Sada ostaje vidjeti kojeg su protivnika Hearn i Joshuin novi trener izabrali za njegov povratnički meč kojim bi trebao vratiti poljuljano samopouzdanje.

– AJ želi veliku borbu ovog ljeta, a ona koja ima smisla trebala bi biti prilično jednostavna za dogovoriti. To je revanš protiv Dilliana Whytea – rekao je Eddie Hearn, dodajući kako bi se ta borba trebala održati u srpnju:

– Budući da se AJ bori u travnju, a Dillian vjerojatno u isto vrijeme, taj veliki britanski okršaj u teškoj kategoriji mogao bi se dogoditi na ljeto.

Hearn je dodao kako je Dillian Whyte u ovom trenutku spreman boriti se protiv bilo koga, a istaknu je Deontaya Wildera i Andyja Ruiza, a potom se vratio na Joshuu.

– On će se boriti u travnju, a mi bismo bili sretni da nakon toga krenemo razgovarati za meč protiv Wildera. Sve želimo da se Joshua u 2023. bori protiv Wildera. To je velika borba – istaknuo je Eddie Hearn i nastavio:

– Samo ako imamo najveće mečeve možemo zarađivati ogroman novac. Želim raditi stvari koje su ispravne za njegovu karijeru, ali također želim da bude u velikim borbama. Kao prvo, AJ želi sudjelovati u velikim mečevima, a kao drugo, svi želimo zaraditi novac.

Slavni promotor je potvrdio kako je cilj ove godine organizirati meč između Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera.

– Želim napraviti tu borbu. Hoću natjerati Tysona Furyja da se bori. Jako sam sretan što će AJ imati tu borbu u travnju da se vrati na svoj pobjednički put. Želim vidjeti boljeg Joshuu s novim timom. Stvarno sam uzbuđena. Pred Anthonyjem je ključan meč, jer poraz znači da je sve gotovo – kazao je Eddie Hearn i podvukao:

– Bio bi mu to treći poraz u nizu, a bude li dobar i pobijedi li nokautom u punoj dvorani , mogli bi reći: ‘Vratili smo se, dušo’. Jedva čekam taj trenutak, volim kad nas stjeraju uza zid. To je jedan od najboljih trenutaka za AJ-a. A on bi se ponovno borio protiv Usyka, no sada je tome teško govoriti.

Hearn se nada kako će Joshua još jednom dobiti priliku revanširati se Usyku, no za sada su cilj borbe protiv Tysona Furyja, Deontaya Wildera, Dillian Whytea…

Odgovori

Back to top button