Boks

Eddie Hearn tvrdi kako Anthony Joshua može nadboksati Deontaya Wildera

Saudijska Arabija je potpuno spremna u prosincu organizirati veliku boksačku priredbu koju bi predvodio meč za naslov apsolutnog prvaka teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, a u sunaslovnoj borbi obračunali bi se Anthony Joshua i Deontay Wilder.

Vlasnik Matchroom Boxinga i poznati promotor Eddie Hearn ističe kako Saudijci imaju ozbiljnu namjeru organizirati spektakl na kojem bi između ostalih okupili četiri trenutačno najbolja teškaša na svijetu.

– Tamo sam bio prije dva tjedna i bili su vrlo ozbiljni. S njima sam već dvaput surađivao i uvijek su se držali dogovora. Koliko sam shvatio, oni su sami razgovarali s Wilderom i sve je prošlo vrlo dobro. I s Usykom su razgovarali, jer je on tamo boksao protiv AJ-a. Među nama nema tajni i svi znamo tko što želi – kazao je Eddie Hearn i nastavio:

– No Fury je sasvim druga priča, ali to nije moj problem. Jedino što me zanima je dogovoriti meč AJ-a protiv Wildera. A oni će se boriti bez obzira na ishod pregovora za borbu između Furyja i Usyka. Anthony meni vjeruje i budemo li dobili zanimljivu ponudu uskačemo u igru.

Hearn je otkrio kako bi se Anthony u ring mogao vratiti već u kolovozu.

– Svi vjerujemo kako mu treba barem još jedna borba prije meča s Wilderom. A tko će to biti odlučit ćemo nakon što sklopimo dogovor s Wilderom, mislim kako bi mogao boksati protiv Dilliana Whytea. Znamo da je to riskantno, ali tako mora biti – ističe Eddie Hearn i dodaje:

– Sviđalo mi se što je napravio protiv Jermainea Franklina. Dobro se kretao, udarao, kontrirao… Ponekad je bio malo neodlučan, ali mnogo je toga bilo na vagi, da je izgubio, karijera bi mu bila gotova. Mislim da može nadboksati Wildera, ali bude li neodlučan, onda to može završiti loše. Anthony dugo želi taj meč. To je opasna borba za AJ-a, ali je svi žele vidjeti.

>>> Pogledajte kako je na nedavnom državnom prvenstvu u savateu (combat) borac od 167 kg ispao iz ringa i umalo pao na sutkinju

Odgovori

Back to top button