Boks

Eddie Hearn sumnja u Furyjevu iskrenost za meč protiv Joshue, no pokušat će dogovoriti borbu

Slavni promotor Eddie Hearn ne vjeruje previše Tysonu Furyju koji je istaknuo želju do kraja godine boriti se protiv Anthonyja Joshue, ali je počeo pregovore i pokušat će dogovoriti meč.

Nakon što je Oleksandr Usyk prošlog mjeseca u revanšu pobijedio Joshuu podijeljenom odlukom sudaca, te zadržao pojaseve u teškoj kategoriji, činilo se kao će sljedeća borba biti za ujedinjenje naslova protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja.

U početku se činilo da su obojica prihvatili izazov, no pregovori su u međuvremenu zapeli nakon što je Usyk dao do znanja kako se želi boriti tek dogodine, jer se mora oporaviti od ozljeda, a hoće provesti i neko vrijeme sa svojom obitelji.

Kralj Cigana i njegov tim nisu dobro prihvatili tu vijest. Fury se želi boriti u prosincu i tražio je od svojih promotora da mu nađu novog protivnika, a na vrhu popisa njegovih želja je – Anthony Joshua.

‘Znam da si upravo izgubio borbu od Usyka i da si trenutačno bez pojasa. Želio bih ti dati priliku da se boriš protiv mene za WBC-ov naslov prvaka svijeta u teškoj kategoriji’, objavio je Tyson Fury u objavi na društvenim mrežama.

Joshua mu je nakon toga odgovorio putem Twitteru:

‘Da. Bit ću spreman u prosincu’.

Britanski boksački fanovi već godinama prizivaju tu borbu, no Eddie Hearn sumnja u iskrenost ponude Kralja Cigana.

– Volio bih biti uzbuđen zbog toga – izjavio je Joshuin promotor Eddie Hearn i dodao:

– To je borba zbog koje me zaustavljaju na ulici, najveći meč koji se može organizirati. Joshua već dugo vremena želi taj okršaj. Ne zaboravite, još prošle godine smo dogovorili tu borbu, prije nego što je Deontaya Wildera sudskom odlukom dobio mogućnost tražiti revanš protiv Furyja.

Slavni promotor ipak ne vjeruje previše Furyju, koji je već nekoliko puta izjavio da je u mirovini, a onda najavio svoj povratak u ring.

– To je zanimljivo, jer prošli tjedan se Fury umirovio, a onda se vratio i želi se boriti protiv Usyka. Onda je dao ponudu Dereku Chisori, pa tražio pola milijarde, pa se opet umirovio. A sada se želi boriti Usyka u prosincu, pa protiv AJ-a – kaže Eddie Hearn i dodaje:

– Joshuina poruka je jasna, ne želimo se upuštati u pregovore koji nikamo ne vode. Hoćemo borbu koju on želi već duže vrijeme. Planirali smo da se vrati u prosincu i onda ponovno boksa u ožujku, te pokušati ponovno dobiti borbu za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. No sumnjam u Furyjevu iskrenost. Na zadnjem sastanku sam rekao neka nam daju ponudu i ja ću to odnijeti AJ-u. On je spreman za taj meč.

Hearn priznaje kako nisu očekivali da će odmah dobiti priliku boriti se za svjetski naslov, ali da su je spremni iskoristiti.

– Za mene, boksačkog cinika, to mi izgleda ovako: ‘Oh, nismo se mogli dogovoriti s AJ-om, pa se umjesto toga Fury bori s tipom za kojeg nikad nitko nije čuo, kada ostali nisu bili dostupani’ – rekao je Eddie Hearn i zaključio:

– No pustimo to sa strane, vidjet ćemo što će nam Fury i njegov tim ponuditi, jer smo spremni razgovarati o tome i dogovoriti meč. Fury je izvanredan u obmanjivanju javnosti. Nevjerojatno u što ljudi mogu sve povjerovati, pogledajte samo što se događalo u zadnjih nekoliko tjedana. Osobno, ne vjerujem da je Fury ozbiljan u vezi toga, ali ako je, što sam sinoć rekao i Warrenovim ljudima, sto posto ćemo sjesti i boriti se dogovoriti taj meč.

Odgovori

Back to top button