Boks

Eddie Hearn sumnja da će se Fury povuči, a rado bi gledao meč između Whytea i Ngannoua

Hoće li WBC-ov prvak Tyson Fury ostati pri svojoj odluci da odlazi u mirovinu ili će nastaviti karijeru pokazat će vrijeme.

No malo je onih koji vjeruju kako je Kralj Cigana donio konačnu odluku da se više ne želi boriti. Jedan od njih je i boksački promotor Eddie Hearn.

– Uopće mu ništa ne vjerujem, s njim je sve moguće. No on će odlučiti. Želi li prestati boksati to je dobro za njega. Boksanje je jako težak sport, a on je zaradio mnogo novca i osvojio naslov svjetskog prvaka. Ako će ga to usrećiti onda je to u redu i ja mu želim mnogo sreće – kazao je Eddie Hearn i dodao:

– Mislim da su tek sada pred Furyjem najveći mečevi. A po onom što je dosad učinio ne možemo ga uspoređivati s najvećima. Pobijedi li nekog kao što su Joshua ili Usyk, tada bi mogao otići u mirovinu kao boksač koji je ujedinio naslove i postao bi generacijski velikan.

Promotor i vlasnik Matchroom Boxinga sumnja da će doći do meča između Tysona Furyja i UFC-ova prvaka Francisa Ngannoua, ali ima zanimljiv prijedlog.

– To bi bio velik meč, ali mislim da neće doći do njega, jer probleme stvaraju ugovori. Fury je u nekakvoj suradnji s ESPN-om ili će uskoro biti, a Ngannou je vezan s UFC-om. Možda Dana White to odradi, a možda možemo i zajedno sudjelovati u tome. Ne mogu zamisliti Danu da surađuje s Bobom Arumom – rekao je Eddie Hearn, te istaknuo:

– Zainteresiran sam za velike borbe koje mogu postići velike brojke. No ta me borba uopće ne privlači, jer se radi o ‘mismatchu’. Oni su veliki dečki i jedan udarac može promijeniti sve, ali zato bih radio gledao meč između Dilliana Whytea i Francisa protiv Ngannoua. Naravno, dogovorili bi borbu po posebnim pravilima. Dillian Whyte je kickboksač, a može i greplati. To bi bilo uzbudljivo.

Odgovori

Back to top button