Boks

Eddie Hearn potvrdio kako će Joshuin sljedeći protivnik vjerojatno biti Filip Hrgović

Anthony Joshua bit će spreman boriti se za apsolutnog prvaka teške kategorije bude li Tyson Fury ili Oleksandr Usyk odustao od meča koji je ponovno dogovoren za 18. svibnja u Saudijskoj Arabiji, poručio AJ-ev promotor Eddie Hearn.

Naime, prije desetak dana Fury je na sparingu s našim Agronom Smakićijem zadobio posjekotinu iznad desnog oka, te je otkazao borbu koja se trebala sljedeće subote održati u Rijadu.

Borba je pomaknuta za tri mjeseca, a saudijski kraljevski savjetnik Turki Alalshikh, odgovorna osoba u organizaciji zabava i sportskih priredbi, je najavio kako će onaj koji sljedeći otkaže nastup morati platiti deset milijuna dolara.

A Joshua želi pobjedom protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua osigurati mjesto u borbi za ujedinjenje pojaseva teške kategorije. Njihov dvoboj održat će se 8. ožujka isto u Saudijskoj Arabiji.

Promotor Eddie Hearn, šef Matchroom Boxinga, priznaje kako će AJ vjerojatno morati pobijediti Francisa Ngannoua i Filipa Hrgovića kako bi kako bi dobio mjesto u borbi za apsolutnog prvaka.

– Anthony Joshua je spreman i najvjerojatnije će u sljedećih 11 mjeseci imati četiri meča, što je briljantno. To je za njegovu karijeru tako osvježavajuće nakon toliko dugog razdoblja neaktivnosti zbog Covid-19 i traženja samo velikih mečeva na stadionima – rekao je Eddie Hearn i nastavlja:

– Naravno da će mu u jednom trenutku trebati odmor, ali bude li pobijedio Ngannoua, onda može čekati novu veliku borbu. Ukaže li se prilika za meč u kojem bi se mogli ujediniti pojasevi prvaka, mislim da bi bio spreman za borbu protiv Furyja ili Usyka.

No kad je dogovaran okršaj između neporaženih prvaka u ugovoru je ubačena i klauzula o revanšu. Bude li Fury ili Usyk zatražio uzvratni meč tada bi Joshua mogao dobiti priliku tek sljedeće godine.

Hearn ističe kako se ne bi iznenadio da Turki Alalshikh odustane od planova za drugu borbu između Usyka i Furyja, tada bi Joshua mogao dobiti priliku ponovno napasti pojas(eve) svjetskog prvaka.

– Kada je najveća borba u povijesti pred tobom siguran sam da ćeš pronaći način kako bi svi bili sretni i želiš da se ona dogodi – kazao je Eddie Hearn i podvukao:

– Tajming je bio savršen za AJ-a, on pobijedi Ngannoua, a Fury svlada Usyka. Cijenimo njihovu borbu i taj revanš, ali znate kako će se stvari odvijati. Sve se mora pitati Njegovu Ekselenciju. Sada će se prvo Joshua boriti s Ngannouom, a tek za dva mjeseca će se dogoditi meč za apsolutnog prvaka. Kako sada stvari stoje, AJ bi se nakon pobjede nad Ngannouom vjerojatno trebao boriti protiv Filipa Hrgovića za svjetski naslov.

Odgovori

Back to top button