Boks

Duboisov trener uvjeren kako Daniel ima snage pobijediti Oleksandra Usyka

Ukrajinski boksač Oleksandr Usyk u subotu drugi put brani WBA, WBO i IBF pojas svjetskog prvaka teške kategorije.

Njegov protivnik će 26. kolovoza na priredbi u Poljskoj biti Britanac Daniel Dubois.

Usyk u taj meč ulazi kao veliki favorit, bez obzira na to što je Dubois u svojih 20 mečeva izbor 19 pobjeda (18. prekidom), uz samo jedan poraz i to 2020. protiv Joea Joycea.

Britanski borac je posljednja dva meča imao prošle godine, u lipnju je nokautom u četvrtoj rundi svladao Trevora Bryana, a u prosincu je prekidom u trećoj rundi nadjačao Kevina Lerenu.

Duboisov trener je uvjeren kako će Daniel protiv Usyka stići do svoje pete pobjede u nizu.

– Bude li Dubois samo jednom pošteno pogodio, Usyk to neće preživjeti. Vjerujte mi, trenirao sam Anthonyja Joshuu uoči Olimpijskih igara, on snažno udara. Joshua je fenomenalan udarač, ali Duboisova snaga je nemjerljiva. Taktika nije tajna, Dubois mora odmah nasrnuti na Usyka. Ako Daniel bude uspješan u prvih pet, šest rundi, Usyk bi se mogao naći u problemima. Dubois udara drukčije od svih ostalih – kazao je Don Charles i objasnio Danielovu taktiku:

– Mora pritiskati Usyka, slično kao što je to radio Derek Chisora. Usyka morate uvući u tučnjavu. Bude li u tome uspio, onda se tome mora maksimalno posvetiti. Vještom nogometašu nećete davati mnogo prostora, suparnik odmah mora biti na njemu. Usyk je vješt borac i ne smijete mu dati prostora da vodi borbu. Treba ga izvući iz toga i lomiti!

Joshua u dva meča niti jednom nije ozbiljnije ugrozio Usyka. Duboisov trener smatra kako je AJ sve pogrešno radio.

– Joshua je djelovao rezervirano protiv Usyka. Imao je priliku, ali je nije iskoristio i završio meč. Nije želio pojačati ritam i nije vjerovao u svoju obranu – istaknuo je Don Charles i dodao:

– Bude li Dubois doveo Usyka u nezgodnu situaciju, teško će se izvući. Gledao sam što Dubois radi u mečevima, a njegov su nokauti samo dokaz. Daniel ima snage da može neprestano udarati, a pripremit ćemo i sjajnu taktiku. Kada Daniel u kut stjera Usyka, borba će biti gotova.

Odgovori

Back to top button