Boks

Dubois ljutit nakon poraza protiv Usyka: Uzeli su mi pobjedu na prevaru

Neporaženi Oleksandr Usyk stigao je do svoje 21. pobjede u profesionalnoj karijeri i 14. koju je izborio nokautom.

Ukrajinski boksač je na priredbi u Wroclawu prekidom u devetoj rundi pobijedio Daniela Duboisa i obranio WBO, WBA i IBF pojas prvaka teške kategorije.

Usyk je dominirao tijekom borbe i sjajnim kombinacijama pogađao protivnika, a u petoj rundi Dubois ga pogodio ispod pojasa zbog čega je meč prekinut na nekoliko minuta.

Nakon kraće pauze Ukrajinac nastavio istom taktikom gradeći put do pobjede.

Krajem osme runde je Daniela poslao u nokdaun, a u sljedećoj se samo završio posao.

Prvak je nakon fantastične kombinacije nokautirao Duboisa, koji je nakon poraza bio ljutit, jer vjeruje kako je udarac u petoj rundi bio u redu.

– Opljačkan sam, to nije bio nizak udarac – rekao je Daniel Dubois i dodao:

– Vjerujem da je udarac odsjeo na dozvoljeno mjesto. Uzeli su mi pobjedu na prevaru.

Nezadovoljstvo su iskazali i njegov promotor Frank Warren, te trener Don Charles.

– Pustite snimku neka cijeli svijet vidi. Daniel ga je udario pošteno i sudac je trebao brojati Usyku – grmio je Frank Warren, pa nastavio:

– Zašto Danielu nisu dali negativan bod ako to bio nedopušten udarac. Sudac je pogriješio. Obožavam Usyka, ali ovo je bila domaćinska odluka. Dobio je nekoliko minuta za oporavak od legalnog udarca, a trebalo mu je brojati umjesto toga. Totalna glupost, sudačka komisija bi trebala odmah narediti revanš.

Duboisov promotor Frank Warren najavio je kako će uložiti žalbu na ishod meča te tražiti uzvratni dvoboj između Usyka i Duboisa.

Odgovori

Back to top button