Boks

Iz IBF-a potvrdili kako bi odmah mogli Usyku narediti meč protiv Hrgovića

Oleksandr Usyk je potvrdio ulogu favorita u boksačkom okršaju protiv Daniela Duboisa i obranio naslov svjetskog prvaka teške kategorije

Ukrajinski teškaš je na subotnjoj priredbi u Wroclawu pobijedio nokautom u devetoj rundi, te u svom vlasništvu zadržao WBO, WBA i IBF pojas prvaka.

Dubois je priliku u meču za titulu dobio kako obvezni WBA-ov izazivač, jer je ta federacija imala prednost nad IBF-om.

A sada bi prema dogovorenom sustavu rotacije šansu za napasti svjetski naslov trebao dobiti IBF-ov izazivač, a to je trenutačno naš Filip Hrgović.

Hrvatski boksač je nedavnom pobjedom na Australcem Demseyjem McKeanom potvrdio tu ulogu.

Premda se svi nadaju kako će Usyk sljedeći meč imati protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja, njegov potencijalni protivnik bi mogao biti baš Hrgović.

Ukrajinac je nakon meča upitan je li Filip sljedeći protivnik ne bude li dogovorena borba protiv Furyja, a on je odgovorio:

– Te stvari prepuštam svom promotoru Aleksu Krasjuku i svom menadžeru Egisu Klimasu. Sada se idem odmoriti i dobro naspavati.

No kako piše boksački portal BoxingScene.com, vodstvo IBF-a mogao bi vrlo brzo Usyku narediti meč protiv svog izazivača Filipa Hrgovića.

Čini se kako naš boksač ne želi propustiti svoju priliku i povući se zbog moguće borbe između Usyka i Furyja.

No Filipu je jasno kako je boksački biznis dosta kompliciran i mogući su razni obrati, a moguće je da će mu se ponuditi određena naknada kako bi još malo pričekao svoju priliku.

Usyk i njegov tim bi u tom slučaju mogli krenuti u pregovore s Furyjem za meč u kojem bi se ujedinili pojasevi teške kategorije.

Kralj Cigana svoj meč protiv Francisa Ngannoua ima 28. listopada i tek nakon toga bi mogli pregovarati s Oleksandrom Usykom.

Odgovori

Back to top button