Boks

Dmitrij Bivol optimist uoči dvoboja protiv Canela

Meč između jednog od najboljih boksača svijeta Canela Alvareza (57-1-2) i Dmitrija Bivola (19-0) predvodit će boksački spektakl koji će se 7. svibnja održati u Las Vegasu.

A nama će ta priredba biti još zanimljivija jer u sunaslovnoj borbi nastupa najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (14-0) protiv Kineza Zhileija Zhanga (23-0-1).

Meksička zvijezda Canelo postao je vladar supersrednje, a sada želi vladati i poluteškom kategorijom. Prva prepreka na tom putu je neporaženi Rus Dmitrij Bivol, vlasnik WBA-ova pojasa prvaka.

– Ja sam drukčiji od svih protivnika s kojima se Canelo dosad borio, brz sam i snažan. Za njega će ova borba biti drukčija nego što ih je dosad imao – istaknuo je Dmitrij Bivol i nastavio:

– Za pobjedu moram raditi ono što najbolje znam, dobar prednji direkt i samo se kretati, ponekad više pritisnuti, a onda znati kada se treba povući. Budem li to dobro izveo, a znam da mogu, onda ću ga pobijediti.

Bivol je Savjet pitao Sergeja Kovaljova koji je u studenom 2019. nokautom u 11. rundi izgubio protiv Canela.

– Jednom mi je rekao kako je Canelo samo čovjek i boksač kao i mi. On je kao svaki drugi protivnik i o njemu treba tako razmišljati – podvukao je Dmitrij Bivol koji je posljednji meč imao u prosincu prošle godine kada je sudačkom odlukom pobijedio sunarodnjaka Umara Salamova.

Vladimir Kličko zbog ruske agresije na Ukrajinu želi da se Bivolu zabrani nastup u Las Vegasu što bi dovelo u pitanje održavanje priredbe na kojoj Filipa Hrgovića čeka najveća borba u karijeri.

Odgovori

Back to top button