Boks

Deontay Wilder: Ne znam imam li i dalje isti žar, pronašao sam mir u svom životu

Američka boksačka zvijezda Deontay Wilder bio je veliki favoriti protiv Josepha Parkera na subotnjem spektaklu u Rijadu.

Brončani bombarder je bio neprepoznatljiv i gotovo bez žara u meču protiv Novozelanđanina, koji je dominirao tijekom cijele borbe i na kraju stigao do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca.

Sva tri suca su Parkeru dali čistu pobjedu: 118-111, 120-108 i 118-110.

– Imao sam osjećaj da sam zaslužio pobjedu, ali moj tajming nije bio dobar u ovom meču. Poštovanje za Josepha, odradio je odličan posao i izbjegao moje najjače udarce. Nema izgovora, bio je to dobar meč – rekao je Deontay Wilder.

Nakon meča su društvene mreže zatrpali brojni komentari u kojima fanovi kao glavni razlog tako lošeg Wilderovog nastupa ističu neaktivnost.

Naime, Brončani bombarder je u dvije godine imao samo jednu borbu koja je završila u prvoj rundi kada je nokautirao Roberta Heleniusa.

– Moguće da je duga pauza imala utjecaj na moj nastup, ali ne želim izgovore. Došao sam ovdje odraditi posao i okrećem se prema sljedećim izazovima. Radujem se odlasku kući kako bih vidio svoju djecu – istaknuo je Deontay Wilder i dodao:

– Htio sam ostati što mirniji, prijetiti prednjim direktom i namještati desnicu. Tajming nije bio na mjestu, a on je odradio dobar posao, te je sjajno izbjegavao moje udarce.

Amerikanac je ovim porazom doveo u pitanje meč protiv Joshue. Uoči priredbe mnogo se govorilo o međusobnom okršaju između Joshue i Wildera, koji je vjerojatno otpao iz kombinacija za sljedećeg AJ-ovog protivnika, a to je potvrdio i promotor Eddie Hearn.

– Ja sam ratnik i uskoro ću se vratiti. Ako se ne vratim, bilo je zadovoljstvo. Ne znam imam li i dalje isti žar, pronašao sam mir u svom životu. Cijeli tjedan imam osmijeh na licu, a imat ću ga i dalje. Ništa me neće spriječiti u tome – istaknuo je Deontay Wilder i podvukao:

– Kao ratnik uvijek ćete dati sve od sebe. Ako vam ne ide pokušajte ponovno isto to učiniti, to je smisao života. Ne smijete odustati i morate nastaviti dalje. Ja ću svakako to napraviti.

Odgovori

Back to top button