Boks

Deni Alagić novom pobjedom stigao do borbe za medalju na EP-u za boksače do 22 godine

Hrvatska je u četvrtak dobila i trećeg predstavnika u borbama za medalje – u četvrtfinalu Europskog prvenstva U-22 u Poreču, piše na službenoj stranici HBS-a.

Nakon Noe Ježeka i Gabrijela Veočića, borbu za odličje izborio je i sjajni Deni Alagić iz zagrebačkog Metalca u kategoriji do 63,5 kg.

Osamnaestogodišnji Deni, najmlađi naš reprezentativac (mlađi i od Alena Ahmetovića), upisao je drugu pobjedu na EP-u u Poreču – u osmini finala sa 4:1 svladao je Španjolca Conda Ibarrechea, a u 1. kolu u Poreču svladao je i predstavnika Estonije.

Alagić je odlično taktički ukrotio hitrog i opasnog Španjolca, odmaknuo ga preciznim direktima i pogocima na distancu i blokirao široke, opasne krošee španjolskog boksača.

Deni se koncentrirano držao svog plana, koristio duže ruke i mekano kretanje, plasirao čiste udarce, osujetio nalete Španjolca i stekao prednost nakon dvije runde koju je znalački sačuvao do kraja.

Bravo za Denija i njegovog trenera Marija Preskara, plasman u 1/4 finale s dvije pobjede protiv vrlo kvalitetnih suparnika, Španjolca i Estonca, te borba za medalju već je sada fantastičan uspjeh talentiranog Alagića.

Sjajni Deni u četvrtfinalu će se boriti u subotu kao i Noa Ježek i Gabriel Veočić.

Patrik Licul (BK Pula) u kategoriji do 60 kg završio je nastup na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču.

Naš mladi prvak iz Pule u osmini finala borio se s jednim od favorita, Ukrajincem Maksimom Vlasiukom i izgubio nakon žestokog okršaja u tri runde jednoglasnom odlukom sudaca.

Odlučni mladi policajac Licul (djelatnik MUP-a) borio se pred svojom publikom u Poreču svom snagom, bodrili su ga i roditelji i prijatelji, dao je svoj maksimum, a kvalitetniji i tehnički iskusniji Ukrajinac stekao je prednost u sve tri runde i zasluženo prošao u četvrtfinale.

Odgovori

Back to top button