Boks

Deni Alagić i Noa Ježek krenuli pobjedama na EP-u U-22 u Poreču

Hrvatska je na najbolji način, s dvije pobjede otvorila Europsko prvenstvo za seniore i seniorke U-22 u Poreču koje traje do 24. ožujka, piše na službenoj stranici HBS-a.

U mečevima prvog natjecateljskog dana u porečkoj dvorani Intersport pobjede su slavili Deni Alagić u kategoriji do 63, 5 kg i Noa Ježek u 71 kg!

Obojica su se plasirali u osminu finala i obojica naših mladih prvaka sjajno su odradili startne borbe i probili se u daljnje natjecanje.

Naš prvak u kategoriji do 63, 5 kg Deni Alagić (Metalac Zagreb) pobijedio je u 1/16 finala Estonca Semjona Kamanina podijeljenom odlukom sudaca 4:1!

Deni je odlično otvorio meč i riješio prvu rundu s čistih 5:0, u drugoj je Estonac uspostavio ravnotežu, no Alagić je ponovo bio bolji sa 3:2, a u trećoj je uspio ukrotiti nalete estonskog reprezentativca koji je upisao treću rundu sa 3:2, no pobjeda našeg predstavnika nije bila upitna.

Deni Alagić u osmini finala borit će se u četvrtak, 17. ožujka 2022.!

Noa Ježek iz Titan Gyma u kategoriji do 71 kg je uvjerljivo, u sve tri runde sa 5:0 preskočio prvu prepreku i svladao reprezentativca Litve Erikasa Laurikietisa!

Ježek je dominirao od prvog do posljednjeg zvuka gonga, neki suci runde su bodovali i sa 10:8 premda nije bilo nokdauna ni javnih opomena, jer je Noa neumorno pritiskao Litavca i plasirao kombinacije udaraca, odlično se kretao i nije dao ni sekunde predaha protivniku!

Noa Ježek pobjedom se plasirao u 1/8 finala u utorak, 15. ožujka protiv Čeha Adama Valenta!

Sjajan, savršeni početak Hrvatske na Europskom prvenstvu!

Čestitke našim dečkima, kao i njihovim trenerima, Mariju Preskaru i Nikoli Švalju, te trenerima reprezentacije Kristijanu Hodaku i Dorijanu Čaliću!

U ponedjeljak će nastupiti dvojica naših prvaka:

do 86 kg: Marko Ramljak u 1/8 finala u ponedjeljak, 14. ožujka borit će se protiv talijanskog reprezentativca Domenica Vinciguerre!

do 92 kg: teškaš Torcide Jan Moravić borit će se u 1/8 finala u ponedjeljak, 14. ožujka protiv Turčina Emira Buyukdaga.

Odgovori

Back to top button