Judo

Marćelina Vranješ zlatna na Europskom kadetskom kupu u Zagrebu

Dva dana ispunjena trudom i željom ponajboljih mladih judaša u Zagrebu pokazali su još jednom zašto je Europski kadetski kup u Zagrebu jedno je od najcjenjenijih judaških natjecanja, piše na službenoj stranici HJS-a.

Hrvatska judašica Marćelina Vranješ (preko 70 kg) zatvorila ga je na najbolji način, zlatnom medaljom.

Veliko iskustvo i znanje u organizaciji velikih judo događanja, Hrvatski judo savez je nadogradio ovogodišnjim Europskim kadetskim kupom, koji je u Zagreb doveo čak 698 sportaša iz 32 države unatoč svim nedaćama u Europi.

Hrvatska je imala 48 predstavnika, a Turska i Izrael su nadmašili taj broj, poslavši 64, odnosno 78 natjecatelja.

Medalju za Hrvatsku osvojila je Marćelina Vranješ (preko 70 kg), koja je u nedjelju pokazala raskoš talenta i u četiri borbe došla do prvog mjesta u svojoj kategoriji. Mlada Splićanka je u prvom kolu bila slobodna, a zatim slavila ipponom protiv Hassan, nadoknadivši wazari prednosti koji je upisala Britanka.

Ippon u posljednjoj minuti četvrtfinala protiv srpske predstavnice Jovanović je donio polufinale, a još jedan preokret, ovog puta protiv Francuskinje Lang i plasman u finale. Tamo je Vranješ u manje od minutu svladala Francuskinju Cancan i zasluženo uzela zlatnu medalju.

– Imamo jednu novu generaciju s kojom nam predstoji puno rada, i na reprezentativnoj i na klupskoj razini. S nadom da će epidemiološka situacija biti sve bolja, planiramo reprezentativne akcije na kojima će naši kadeti biti sve bolji – rekao je glavni trener U18 reprezentacije Boris Rozga, uz kojeg su treneri Rino Stapić i Matija Frlić.

Na postolje su se popeli judaši i judašice iz 21 države, a najviše uspjeha su imali predstavnici Francuske, osvojivši sedam zlata, tri srebra i osam bronci. Turski kadeti su osvojili jedno zlato te po dva srebra i bronce, dok se Rumunji vraćaju kući s jednim zlatom i dva srebra. Veliki broj reprezentacija ostao je u Zagrebu i nakon natjecanja jer se, od 14. do 16. ožujka, održava i trening kamp.

Odgovori

Back to top button