Boks

Dea Bolanča ispala sa svjetske smotre u Istanbulu

Hrvatske boksačice Sara Beram (do 63 kg) i Dea Bolanča (do 57 kg) nisu uspjele proći prvu prepreku na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu, piše na službenoj stranici HBS-a.

U šesnaestini finala kategorije do 63 kg Sara Beram izgubila je od favoritkinje kategorije, dvostruke europske prvakinje do 22 godine i kasnije osvajačice bronce s EP-a, Irkinje Amy Broadhurst jednoglasnom odlukom sudaca 5:0, više pročitajte OVDJE.

Najmlađa hrvatska predstavnica na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu, splitska pitbullovka Dea Bolanča (20) u meču šesnaestine finala u kategoriji do 57 kg prekidom u drugoj rundi izgubila je od vrhunske poljske boksačice Sandre Krystyne Kruk (32), apsolutne favoritkinje i doprvakinje svijeta.

Iskusna Poljakinja Kruk (32) napala je otpočetka, nametnula ritam i pritiskala Deu prema konopcima da bi plasirala udarce u serijama u glavu i tijelo, tražila slabe točke, a naša Dea dobro se nosila u prvoj rundi i uspijevala odolijevati naletima.

Deina obrana popustila je u drugoj rundi kad su napadi Poljakinje postali razorniji i serije učestalije. Nakon dva brojanja sudac je prekinuo meč.

Hrabra Splićanka boksala je protiv najkvalitetnije protivnice s kojom se našla u ringu u dosadašnjoj karijeri i koja je objektivno klasa iznad.

U četvrtak na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu nastupit će treća naša predstavnica, iskusna Splićanka Marija Malenica (33) u kategoriji do 60 kg protiv američke olimpijke Rashide Shakilye Ellis (27).

Nikolina Ćaćić (21) u osmini finala kategorije do 52 kg boksat će u nedjelju.

Odgovori

Back to top button