Boks

Sara Beram izgubila u prvom kolu SP-a u Istanbulu

Hrvatska prvakinja Sara Beram (BK Petar Zrinski) oprostila se od nastupa na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu.

U šesnaestini finala kategorije do 63 kg izgubila je od favoritkinje kategorije, dvostruke europske prvakinje do 22 godine i kasnije osvajačice bronce s EP-a, Irkinje Amy Broadhurst jednoglasnom odlukom sudaca 5:0.

U tehnički vrlo čistom meču snažna i odlično tehnički pripremljena Irkinja nametnula je svoju distancu i Sari zadavala velike probleme iz kontragarda jakim i preciznim pogotcima ljevicom.

Sara se dobro i hitro kretala, pokušala se brzim i srčanim prodorima i zadavanjem brzih serija suprotstaviti Irkinji, no u svakoj rundi prednost je otišla na stranu Broadhurst.

U drugoj rundi sutkinja u ringu odlučila se i na brojanje Sari Beram nakon lijevog polukrošea koji je prošao preko garda.

Baš u drugoj rundi Sara je još pojačala ritam, srčano ulazila u razmjene s Irkinjom, pa je i unatoč brojanju dobila prednost kod jednog suca.

Bez brojanja vjerojatno bi joj pripala druga runda.

Sara Beram odlično se pripremila za Svjetsko prvenstvo, više nego korektno odradila meč, a imala je nesreću da joj ždrijeb u prvoj borbi dodijeli suparnicu koja je označena kao favorit za najviše postolje na SP-u, a njihov meč kao derbi šesnaestine finala.

U srijedu u večernjem programu u ring izlazi i naša najmlađa predstavnica, splitska pitbullovka Dea Bolanča u kategoriji do 57 kg protiv iskusne Poljakinje Krystyne Kruk.

Odgovori

Back to top button