Boks

Danny Garcia se nakon dulje pauze pobjedom vratio u ring i objasnio kakve je imao probleme

Danny Garcia je na boksačkoj priredbi u Barclays Center dvorani, u meču super-srednje kategorije, većinskom odlukom sudaca pobijedio Joséa Benavideza Jr-a.

Bivši svjetski prvak se u prosincu 2020. borio za WBC i IBF pojas prvak u velter kategoriji, ali je izgubio u okršaju protiv Errola Spencea mlađeg.

Benavidez je nakon 27 pobjeda u nizu upao slabu seriju, izgubio je protiv Terencea Crawforda, pa je remizirao s Franciscom Emanuelom Torresom, a sada je pretrpio novi poraz.

Garcia je sjajno kontrolirao borbu i nije dao suparniku da se razmaše. Dva suca bodovala su u korist Garcije (116-112, 117-111), dok je treći bio neodlučan (114-114).

– Ima sam nekakvih problema i trebala mi je pauza. Osjećao sam tamu, prošao sam kroz nekakvu anksioznost i depresiju. No ostao sam snažan – kazao je Danny Garcia i istaknuo koliko mu je važna ova pobjeda.

– Trebala mi je borba i pobjeda, jer znam da mi jedino tako može biti bolje… Teško se boriti s anksioznošću i depresijom, a kada se s time suočite morate naći način kako se riješiti tog problema. To sam učinio večeras, trebala mi je ta pobjeda.

Benavidez je posljednju pobjedu izborio u lipnju 2018. kada je nokautom u prvoj rundi pobijedio Franka Rojasa. Zadovoljan je svojim nastupom bez obzira na poraz.

– Borio sam se protiv jednog od najboljih boraca, a njegove udarce nisam ni osjetio. Iskreno, mislim da sam trebao pobijediti. No taj poraz me ne može obeshrabri – istaknuo je José Benavidez.

Na istoj priredbi Turčin Eren Demirezen je u meču teške kategorije jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Adama Kownackog.

Odgovori

Back to top button