Boks

Damir Plantić izgubio u osmini finala MI-a u Alžiru

Damir Plantić (32), najiskusniji hrvatski predstavnik na Mediteranskim igrama u Alžiru izgubio je meč osmine finala u poluteškoj kategoriji do 81 kg od Egipćanina Abdelrahmana Abdelgawwada jednoglasnom odlukom sudaca 3:0, piše na službenoj stranici HBS-a.

Sva tri suca (Kosovo, Italija i Tunis) bodovali su sve tri runde u korist također iskusnog egipatskog reprezentativca Abdelgawwada (34).

Na starijem bratu Plantiću bio je primjetan nedostatak snage uzrokovan skidanjem kilograma uoči Mediteranskih igara (na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske i Europskom prvenstvu u Armeniji natjecao se u lakoteškoj kategoriji do 86 kg), kao i želučanim tegobama koje osjećaju svi naši boksački reprezentativci.

Damir Plantić, nekad osvajač brončane europske medalje (na EP-u 2017. godine), još 2015. godine pobjeđivao je istog egipatskog boksača, kojeg je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. nadjačao i naš reprezentativac Hrvoje Sep.

Damir Plantić treći je naš predstavnik koji se oprostio od boksačkog turnira na Mediteranskim igrama u Oranu (Noa Ježek izgubio je od reprezentativca Alžira, a Petar Krešimir Knežević zbog težeg trovanja hranom nije mogao boksati protiv Talijana Cavallara).

U utorak za medalju u četvrtfinalu bori se naša najbolja boksačica, europska doprvakinja U-22 i olimpijka Nikolina Ćaćić protiv odlične crnogorske prvakinje Bojane Gojković u kategoriji do 54 kg.

Nikolina Ćaćić prva je hrvatska boksačica u povijesti koja se natječe na Mediteranskim igrama, kao i lani na Olimpijskim igrama u Tokiju, pa premda i ona ima želučane tegobe vjeruje se da će biti spremna za meč četvrtfinala.

Meč Nikolina Ćaćić – Bojana Gojković na rasporedu je u utorak kao sedmi u popodnevnom programu i trebao bi početi oko 16.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Odgovori

Back to top button