Boks

Crawford: Govorili su da nisam dovoljno dobar, vjerujem da sam pokazao svoju veličinu!

Terence Crawford (40-0, 31 KO) je na boksačkoj priredbi u T-Mobile Areni u Las Vegasu prekidom u devetoj rundi pobijedio Errola Spencea (28-1, 22 KO) i postao apsolutni prvak u velter kategorije, sada u svom vlasništvu ima WBO, IBF, WBA i WBC naslov.

Neporaženi Amerikanac je dokazao kako je trenutačno jedan od najboljih boksača na svijetu. Crawford je bivši svjetski prvak u lakoj kategoriji i apsolutni prvak u juniorskoj velter kategoriji.

– Stalno sam sanjao biti svjetski prvak. A ja sam sada pretjerano uspješan. Nitko nije vjerovao u mene kad sam porastao, ali ja sam sve učinio vjernicima. Želim zahvaliti Spenceu i njegovom timu jer bez njega ništa od ovoga ne bi bilo moguće – rekao je Terence Crawford i dodao:

– Pobjeda je uistinu velika, jer znam kome sam uzeo pojaseve. Pokušali su me ocrniti i ostaviti me po strani. Govorili su loše o meni i da nisam dovoljno dobar. Tvrdili su kako ne mogu pobijediti velteraše. No cijelo sam se vrijeme držao uspravno i molio Boga da dobijem priliku svima pokazati svoju veličinu. Stvarno sam sjajan.

Crawford je tri puta poslao Spensea u nokdaun, bilo je to krajem druge i dvaput u sedmoj rundi. Nakon sjajne kombinacije u devetoj rundi sudac je prekinuo meč.

– Znao sam kako je Spence vrlo izdržljiv, no zato sam mnogo trenirao. Svaki dan sam ponavljao te udarce i kombinacije. Na sjajan način stigao sam do prekida. Svi znaju da sam odličan finišer i sudac je učinio ono što je trebao kako bi zaštitio borca – podvukao je Terence Crawford.

Odgovori

Back to top button