Boks

Ćorić se za medalju bori protiv sjajnog Kubanca, i Lončarić traži priliku za četvrtfinale

Na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora u Kielcu od šestorice hrvatskih boksača pod vodstvom izbornika Dražena Kuhara i trenera Nenada Mitrovića borbu za medalju je izborio Josip Ćorić u superteškoj kategoriji (+91 kg) nakon dvije pobjede prekidima, a u subotu će tu priliku imati i Borna Lončarić u teškoj kategoriji (91 kg), piše na službenoj stranici HBS-a.

Perspektivni Antonio Grabić, osvajač medalje na juniorskom EP-u, oprostio se od nastupa u srednjoj kategoriji (75 kg). U šesnaestini finala izgubio je od Litavca Aleksandra Trofimčuka jednoglasnom odlukom sudaca 5:0.

Uz Antonija Grabića sa SP-a su se u premijernim nastupima oprostili Petar Knežević (69 kg), Denis Čerepinko (81 kg) i Andi Idrizi (64 kg) kojima će stjecanje iskustva u takvoj konkurenciji na najvećoj sceni biti od neprocjenjive koristi u nastavku karijere.

Naš mladi prvak Grabić iz Dubrave se borio protiv vrlo kvalitetnog i čvrstog Litavca koji je odmah nametnuo inicijativu. Trofimčuk je imao više energije i snage, te je na kraju pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

U subotu u osmini finala Borna Lončarić (BK David Koprivnica) borit će se protiv Indijca Vishala Gupte koji je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Bugarina Georgija Stoeva u prvom kolu.

Josip Ćorić u četvrtzavršnici u nedjelju će boksat će protiv odličnog Kubanca Fernanda Lopeza Arzole.

Kubanac je u 1. kolu bio slobodan, a u osmini finala pobijedio je domaćeg reprezentativca, Poljaka Jakuba Domurada. Arzola je slavio jednoglasnom odlukom sudaca premda je domaći boksač neumorno jurišao, nesmiljeno tražio borbu i opasno prijetio širokim krošeima.

Fernando Arzola demonstrirao je klasičnu školu kubanskog boksa – odlično se kretao i brzo zadavao čiste udarce, držao distancu dužim rukama, a visokim stasom i mekanim kretnjama i podsjetio na najslavnije kubanske teškaše – legendarnog Teofila Stevensona ili Felixa Savona.

Vješto je izbjegavao sve nalete agresivnog Poljaka i opako ga kažnjavao kontrama. U svakom slučaju, naš Super Josip imat će u borbi za odličje najnezgodnijeg mogućeg suparnika – rasnog kubanskog superteškaša.

Odgovori

Back to top button