Boks

Carl Froch smatra kako Tyson Fury razmišlja o mirovini

Bivši svjetski prvak u supersrednjoj kategoriji Carl Froch jedan je od popularnijih boksačkih analitičara i komentatora na Otoku.

Nedavno je izjavio kako Anthony Joshua nije trebao osvojiti zlatnu olimpijsku medalju 2012. godine, a sada se dotaknuo WBC-ova prvaka 34-godišnjeg Tysona Furyja koji se nije borio od prosinca prošle godine, kada je prekidom svladao Dereka Chisoru.

– Mislim kako je Tyson Fury već jednom nogom u mirovini. Njegovi treninzi između borbi više nisu takvog intenziteta kakvi su nekad bili i vjerojatno mu je dosta. Ispadne iz forme, a onda se vrati i pobijedi – kazao je Carl Froch i dodaje:

– Fury je velik i brzo se kreće, lagan je na nogama i vjerujem kako se može boriti protiv bilo kojeg borca. Ne bi imao problema niti protiv konkurencije 80-ih i 90-ih godina. Vjerujem da bi bio uspješan i protiv nekih od najboljih boraca stare škole kao što su Lennox Lewis ili Evander Holyfield.

No bivši britanski boksač zamjera Kralju Cigana što rijetko ulazi u ring.

– On se ne bori i to smeta boksačke fanove. U MMA-u se svi bore, u nogometu momčadi igraju jedni protiv drugih, a u boksu imate Furyja koji samo viče i uopće se ne bori – istaknuo je Carl Froch, te podvukao:

– Ne vjerujem ni da se Anthony Joshua više želi boriti i on je izjavio kako to radi samo zbog novca. Nije mi jasno kada netko kaže da mu 100 milijuna funti nije dovoljno. Stalno jedni druge optužuju, no ako se borci žele boriti onda se meč može dogovoriti.

Tyson Fury će sljedeći mjesec proslaviti 35. rođendan.

Odgovori

Back to top button