Boks

Canelo želi meč protiv Usyka, ali treba biti ispunjen jedan uvjet

Trenutačno jedan od najboljih boksača na svijetu Canelo Alvarez ovog se vikenda u Las Vegasu bori protiv Dmitrija Bivola.

Meksička zvijezda je pokorio supersrednju, a sada želi vladati i poluteškom kategorijom. Prva prepreka na tom putu je neporaženi Rus Dmitrij Bivol, vlasnik WBA-ova pojasa prvaka.

– Ja sam drukčiji od svih protivnika s kojima se Canelo dosad borio, brz sam i snažan. Za njega će ova borba biti drukčija nego što ih je dosad imao – istaknuo je Dmitrij Bivol.

No Canelo je pokazao kako voli izazove, tako je pokazao interes boriti se protiv teškaša i to protiv prvaka Oleksandra Usyka.

Meksikanac ima želju boksati protiv Ukrajinca, ali pod uvjetom da protivnik ne bude teži više od pola kilograma od granice kruzer kategorije (91,2 kg).

To je kategorija koju bi obojica mogli zadovoljiti, jer se Canelo protiv Bivola bori u kategoriji do 79 kilograma i mogao bi bez problema nabaciti koji kilogram mišićne mase.

Usyk je s većinu karijere boksao u kruzer kategoriji gdje je svojevremeno ujedinio naslove i postao apsolutni prvak svijeta.

Odgovori

Back to top button