Boks

Ministar obrane Mario Banožić bio gost Hrvatskog boksačkog saveza

Ministar obrane RH Mario Banožić u četvrtak 5. svibnja 2022. posjetio je Hrvatski boksački savez, gdje se susreo s dopredsjednikom Hrvatskog boksačkog saveza umirovljenim generalom Mladenom Mikolčevićem, boksačicama, boksačima i trenerima, piše na službenoj stranici HBS-a.

Susretu su nazočili i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general-pukovnik Siniša Jurković, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora za sport na lokalnoj razini Hrvoje Balen, te glavni tajnik HBS-a Marko Marović i stručna tajnica Nikolina Jurić uz stručno izaslanstvo MORH-a.

Prijamu i ugodnom druženju u prostorijama HBS-a nazočili su reprezentativci, najuspješniji hrvatski boksačice i boksači i njihovi treneri: Nikolina Ćaćić, Sara Beram, Gabrijel Veočić, Marko Milun, Noa Ježek, izbornik Kristijan Hodak, Dorian Čalić, Franjo Kristić, Pero Veočić, Nikola Švalj…

Naši prvaci Gabrijel Veočić i Marko Milun pripadnici su Oružanih snaga, prvakinja Sara Beram članica je kluba Hrvatske vojske ‘Petar Zrinski’, a brojni su boksački treneri aktivni časnici, kao Gabrijelov otac i trener, satnik Pero Veočić…

Ministar obrane RH Mario Banožić kao veliki poklonik boksa i borilačkih sportova čestitao im je na sportskim uspjesima, na naporima i energiji koju ulažu kako bi kroz boks promicali sportski i natjecateljski duh.

– Cijenim trud i napor koji ulažete u razvoj hrvatskoga sporta i u osobni razvoj. Vaš rad i rezultati poticaj su vojnikinjama i vojnicima. Zadovoljstvo mi je što kroz suradnju Ministarstva obrane s Hrvatskim olimpijskim odborom, kroz program ugovornih pričuvnika podupiremo naše vrhunske sportaše u ostvarivanju njihovih postignuća. Ove smo godine povećali broj vrhunskih sportaša ugovornih pričuvnika, jer želimo da su kroz boks, ali i ostale sportove dio Hrvatske vojske. Nastavite pridonositi zlatnoj knjizi hrvatskih sportskih uspjeha, zbog kojih smo i te kako prepoznatljivi u svijetu – poručio je ministar Banožić.

Zahvalivši se na potpori MORH-a boksu i sportu, te izrazivši nadu za daljnjom još uspješnijom budućom suradnjom dopredsjednik Hrvatskog boksačkog saveza umirovljeni general Mladen Mikolčević rekao je:

– Zahvalni smo Ministarstvu obrane i Vladi Republike Hrvatske na podršci. Našim sportašima podrška puno znači. Boks je sport iza kojeg stoji mukotrpan rad, znoj i suze trenera, boksačica i boksača, a u olimpijskom boksu nema puno novca i velikih zarada, tako da nam vaša potpora i te kako znači. Ponosni smo na svaki uspjeh koji naši sportaši postižu, a posebice kada s Europskog prvenstva donesu tri odličja kao s nedavnog EP-a U-22 u Poreču”.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general-pukovnik Siniša Jurković kazao je kako su boksači plemeniti ljudi, a sudeći po motivaciji daljnji uspjesi su im zajamčeni.

Najbolja hrvatska boksačica, olimpijka i doprvakinja Europe U-22 Nikolina Ćaćić ispred HBS-a uručila je ministru Banožiću dar – potpisane boksačke rukavice, a reprezentativka Sara Beran rukavice je darovala general-pukovniku Siniši Jurkoviću.

Dopredsjednik HBS-a general Mladen Mikolčević uručio je visokim gostima spomen-medalje i plakete HBS-a, a ministar Mario Banožić svim je boksačima i trenerima uručio spomen-medalje Ministarstva obrane RH, te plaketu i monografiju MORH-a za Hrvatski boksački savez.

Odgovori

Back to top button