Boks

Canelo Alvarez prekidom u 11. rundi svladao Caleba Planta

Boksački superstar Canelo Alvarez (57-1-2, 39 KO) je fantastičnim završnicom u 11. rundi pobijedio dosad neporaženog Caleba Planta (21-1, 12 KO).

Meksikanac koji je po mnogima najbolji ‘P4P’ boksač svijeta je sjajnim trijumfom u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu uz svoje WBA, WBC i WBO pojas prvaka dodao i naslov IBF-ov prvaka super srednje kategorije.

Canelo je taktička sjajno vodio borbu i tražio priliku da je završi. Ona mu se ukazala u 11. rundi, kada je serijom brutalnih udaraca načeo Amerikanca i tehničkim nokautom stigao do trijumfa.

Plant je tijekom borba primio mnogo udaraca, te se pokazao kao vrlo izdržljiv borac. To je primijetio i Canelo na kraju meča.

– Caleb je dobar borac i poštujem ga. Bio je težak protivnik i učinio bi sve za pobjedu. I sada je želio nastaviti borbu, a to više ne bi imalo smisla. Rekao sam mu da se nema čega sramiti. Bila je dobra borba – kazao je Canelo Alvarez.

Amerikanac se u prvoj polovici meča dobro držao protiv Canela, no kako je meč odmicao tako je Plant usporavao.

Teško je lovio ritam protivnika, što je Meksikanac osjetio i već u desetoj rundi dao do znanja kako bi okršaj moga završiti i prije posljednje runde.

Početkom 11. runde Alvarez je pogodio odličan lijevi kroše, a potom je povezao još dva udaraca i Plant je bio u nokdaunu.

Caleb je ustao, ali onda je sijevnuo još jedan Canelov snažan udarac kojim je završio Planta.

Odgovori

Back to top button