Boks

Canelo Alvarez izabrao svog favorita u potencijalnom meču između Usyka i Furyja

I dok su pregovori za meč između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka za apsolutnog boksačkog prvaka teške kategorije još u ranoj fazi, mnogo je onih koji iznose svoje mišljenje uoči njihovog mogućeg okršaja.

U to se uključila i meksička zvijezda Canelo Alvarez koji prednost u tom meču daje Kralju Cigana.

Nakon nedavne Usykove pobjede protiv Joshue, interes za meč u kojem bi se ujedinili naslovi raste iz dana u dan.

Canelo je u posljednjem intervjuu pohvalio Joshuin posljednji nastup bez obzira na to što je Britanac imao neuspješnu večer.

– Izgledao je dobro, no Usyk se pokazao kao veliki borac. On je sjajan, a u ringu je pokazao razliku – kazao je Canelo Alvarez, te smatra kako će Ukrajinac u eventualnoj borbi protiv Furyja biti u gotovo nemogućoj misiji:

– Ne znam kako može doći do trijumfa, ali bit će to dobar meč. Mislim da će Fury pobijediti, jer ima sve, boksačke vještine, težinu i krupniji je od Usyka.

Na pitanje je li još uvijek zainteresiran za borbu protiv Usyka, Alvarez je odgovorio u svom stilu.

– Bio bi teško, ali nije me briga. Volim takav izazov. Ali volim i boks, uvijek se želim naći u teškoj situaciji – podvukao je Canelo Alvarez.

Meksikanac je u svibnju izgubio od Dmitrija Bivola, a sljedeći mjesec ponovno ulazi u ring. Canelo će 17. rujna u Las Vegasu boksati protiv Genadija Golovkina.

Oni su se dosad dvaput borili. Njihov prvi meč u rujnu 2017. završio je neodlučeno, a godinu dana kasnije Canelo je slavio većinskom odlukom sudaca.

Odgovori

Back to top button