Boks

Andy Ruiz želio borbu s ljevakom: Luis Ortiz je snažan i jako udara, a ja uvijek tražim izazov

Sljedeći vikend rezerviran je za još jedan sjajan meč teške kategorije. Američko-meksički boksač Andy Ruiz Jr. bori se 4. rujna u Crypto.com Areni u Los Angelesu protiv Kubanca Luisa Ortiza.

Bivši svjetski prvak je u posljednjem okršaju, prije više od godinu dana, odlukom sudaca svladao Chrisa Arreolu.

Američko-meksički boksač je sredinom 2019. pobijedio Anthonyja Joshuu i osvojio WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojas prvaka, a onda je šest mjeseci kasnije u uzvratnom meču izgubio protiv Britanca i ostao bez naslova.

Ruiz se ovog vikenda vraća u ring.

– Svi žele tu borbu, a i ja sam tražio taj meč. Ne želim birati protivnike. Luis Ortiz je snažan i jako udara, a ja uvijek tražim izazov. Hoću se boriti protiv najboljih, a on je sigurno jedan od njih – kazao je Andy Ruiz Jr. i nastavio:

– To će meni biti jedan od najtežih mečeva jer se prvi put borim protiv ljevaka. Preuzeo sam taj rizik. Mnogo toga sam morao promijeniti. No ljudima želim dokazati kako je moja namjera ostati u vrhu. A meč protiv Luisa sam odabrao jer se želim boriti s ljevakom. Izabrao sam teškog protivnika, ali fanovi žele gledati taj meč.

Ruiz već razmišlja o sljedećem protivniku, a želja mu je boriti se protiv Deontaya Wildera. Brončani bombarder 15. listopada boksa s Robertom Heleniusom.

– Nadam se da će moj sljedeći suparnik biti Wilder, no prvo moram pobijediti Luisa Ortiza, a to neće biti lako – podvukao je bivši prvak.

Odgovori

Back to top button