Boks

Čak 68 natjecatelja na boksačkom Prvenstvu Balkana u Zagrebu

U četvrtak, 6. svibnja u Boksačkom centru Zagreb počinju borbe na Prvenstvu Balkana u boksu za seniore i seniorke, uz seminar za polaganje za međunarodne suce. Sudjeluje deset država jugoistočne Europe, a prijavljeno je 68 boksačica i boksača.

Države sudionice su uz domaćina Hrvatsku: Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Albanija, Sjeverna Makedonija, Rumunjska i Grčka. Bugarska i Turska odustale su zbog pogoršanja epidemiološke situacije, kao i Moldavija.

Sastav Hrvatske po kategorijama – boksačice: Nikolina Ćaćić (57 kg), Marija Malenica (60 kg), Sara Kos (64 kg), Lucija Ščrbec (71 kg) i Ivana Brnić (81 kg)

Sastav boksača za nastup na Prvenstvu Balkana odredili su izbornik Dorijan Čalić i izbornikov pomoćnik Kristijan Hodak:

Filip Kolak (56 kg), Diego Mamić (60 kg), Filip Poturović (64 kg), Petar Cetinić (69 kg), Noa Ježek (75 kg), Matej Uremović (81 kg), Toni Filipi (91 kg) i Marko Milun (+91 kg).

Olimpijski kandidat u superteškoj kategoriji Marko Milun mogao bi imati vrlo jako provjeru protiv prvaka Srbije Vladana Babića.

Sara Kos mogla bi imati reprizu polufinala s nedavnog Beogradskog pobjednika protiv Jelene Janičijević koju je tada pobijedila podijeljenom odlukom sudaca i na kraju osvojila zlato u Beogradu. Srbija je najbrojnija s 15 prijavljenih boksačica i boksača.

Uvodne borbe u Boksačkom centru Zagreb počinju u četvrtak, 6. svibnja od 16 sati. Popodnevni program u petak, 7. svibnja počinje u 13 sati, kao i polufinala u subotu, 8. svibnja 2021.

Finalne borbe na rasporedu su u nedjelju, 9. svibnja u 16 sati uz izravni TV-prijenos na Sportskoj televiziji.

Odgovori

Back to top button