Boks

Brončani bombarder najavio svoj skorašnji povratak u ring

Deontay Wilder Izgubio je posljednja dva meča, oba puta protiv Tysona Furyja. Američki boksač je u studenom 2019. pobijedio Luisa Ortiza, no tri mjeseca kasnije je ostao bez WBC-ova pojasa prvaka teške kategorije kada je prekidom u sedmoj rundi izgubio od Kralja Cigana.

Pojas nije vratio u revanšu koji se dogodio u listopadu prošle godine. Wilder je izgubio protiv Furyja nokautom u 11. rundi.

Tom je borbom zaključena njihova trilogija, prvi dvoboj Brončanog bombardera i Kralja Cigana u prosincu 2018. završio remijem.

Deontay Wilder se nakon posljednjeg poraza povukao i nije davao mnogo izjava.

Brončani bombarder je nedavno u Alabami prilikom otkrivanja svoje statue izjavio kako nastavlja karijeru.

– Ne mogu sada stati i završiti karijeru. Naučio sam kako je boks ispunjen uzbuđenjima, a naročito kada to donosi američki prvak. Kada toga više neće biti, tada će i boks umrijeti – kazao je Deontay Wilder i dodao:

– Mnogo ljudi tako razmišlja. Ništa nije uzbudljivije od toga da je Amerikanac svjetski boksački prvak teške kategorije. A kada se to dogodi onda svi možemo dobro zarađivati.

Brončani bombarder je pet godina bio vlasnik WBC-ova pojasa prvaka. Bude li se Fury stvarno umirovio tada bi Wilder mogao dobiti priliku ponovno osvojiti taj naslov.

Odgovori

Back to top button