Boks

Brođanin Daniel Đukić pobijedio Rumunja, a Križevčanin Matija Berend ispao zbog ozljede nosa

Na 1. Brasov Junior & Youth Openu u rumunjskom Brašovu, vrlo jakom međunarodnom turniru na kojem se natječu mladi boksačice i boksači iz 20 država s četiri kontinenta, Hrvatska je upisala prvu pobjedu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Junior BK Radničkog iz Slavonskog Broda Daniel Đukić u kategoriji do 75 kg pobijedio je domaćeg boksača, rumunjskog juniorskog reprezentativca Alexandrua Radulescua.

Đukića je do pobjede vodio trener Marko Deša (BK Gladijator), šef naše male ekspedicije u Transilvaniji, a naš mladi boksač slavio je odlukom sudaca 4:1.

U izjednačenom meču početak je pripao Rumunju kojem su suci prvu rundu bodovali 3:2 u njegovu korist, no Đukić se nametnuo u sljedeće dvije koje je obje dobio sa 4:1 koliki je bio i konačni rezultat.

Naš drugi predstavnik prvog dana natjecanja u Brašovu, junior Matija Berend (BK Ronin Križevci) u kategoriji do 60 kg izgubio je meč od domaćeg Rumunja Stefana Stavrija. Berend se vrlo dobro nosio u prvoj rundi, a u drugoj je sudac na traženje liječnice prekinuo meč zbog krvarenja iz nosa našeg mladog boksača.

Drugog dana Brasov Junior & Youth Opena nastupit će još dva naša predstavnika, obojica u kategoriji do 57 kg – Lukas Mirković (Arena Pula) i Mario Ćorluka (Gladijator Zagreb), a u ring će ponovo i Daniel Đukić (75 kg).

Mario Ćorluka borit će se protiv Francuza Sandra Spice, Puljanin Lukas Mirković protiv Rumunja Adriana Sorina Mayera, a Đukićev drugi suparnik je Grk Eleftherios Tsevrenidis.

Zbog problema s koronom od planiranog nastupa u Brašovu otpali su Ante Milković (BK Salona Solin) i Ivan Mikulić (BK Čakovec).

Odgovori

Back to top button