Boks

Boksački velikan nadahnuto studentima govorio kako se mogu postići vrhunski rezultati

Velikan talijanskog i svjetskog boksa Roberto Cammarelle održao je predavanje studentima na Kineziološkom fakultetu u Splitu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Predavanje su zajednički organizirali Hrvatski boksački savez i Kineziološki fakultet u Splitu na kojem na Katedri za borilačke sportove predaje istaknuti član Izvršnog odbora HBS-a i Stručne komisije EUBC-a prof.dr.sc. Saša Krstulović, te najzaslužniji za dolazak talijanske reprezentacije u Split, Jurica Runtić, predsjednik Nadzornog odbora HBS-a.

Roberto Cammarelle sa zadovoljstvom se odazvao pozivu da studentima prenese barem dio svog velikog sportskog iskustva. Cammarelle je jedan od najtrofejnijih boksača u povijesti olimpijskog boksa – trostruki osvajač olimpijskih medalja i dvostruki svjetski prvak, olimpijski pobjednik u Pekingu 2008. godine i doprvak na OI u Londonu 2012., te brončani u Ateni 2004. godine.

Uz dva naslova svjetskog prvaka osvojio je i dvije bronce na svjetskim prvenstvima, te tri srebrne medalje na europskim prvenstvima. Trostruki je i prvak Mediterana.

Cammarelle je direktor boksačkih selekcija Italije, a od 2017. godine član je Vijeća Talijanskog olimpijskog odbora (CONI). Uživa golemi ugled u svojoj zemlji, pripadnik je i Talijanske državne policije (Polizia di Stato). Spada među velikane talijanskog sporta i neprijeporni je autoritet i uzor svim mlađim boksačima.

Cammarellea su u uvodnoj riječi studentima predstavili dekan Kineziološkog fakulteta prof. dr. sc. Damir Sekulić, te dopredsjednik Hrvatskog boksačkog saveza general Mladen Mikolčević.

Predavanju je nazočila i počasna konzulica Republike Italije Maja Medić.

Roberto Cammarelle nadahnuto je studentima govorio o svom sportskom putu i što je sve potrebno da bi se ostvarili vrhunski rezultati i dostigao svjetski vrh u zahtjevnom sportu kao što je boks.

Predavanje je s talijanskog jezika tečno prevodila stručna tajnica HBS-a Nikolina Jurić koja je uz talijansku reprezentaciju u svakom trenutku otkad borave u Splitu.

Po završetku predavanja legendarnom talijanskom boksaču uručeni su prigodni darovi, kao i ostalima zaslužnima za ovaj krasni sportski događaj u Splitu i Dalmaciji.

Odgovori

Back to top button