Boks

Boksačka liga kreće u svibnju, Vitezovi Zagreb u skupini s Crvenom zvezdom

U zadnjem tjednu svibnja 2021. godine kreće novi format Regionalne boksačke lige, najvažniji je zaključak sastanka šest boksačkih saveza država jugoistočne Europe koji se održava u Sarajevu. Glavni grad Bosne i Hercegovine i predsjednik Boksačkog saveza BiH Enes Peštek domaćini su trećeg okupljanja regionalnih čelnika, nakon Beograda i Zagreba, a u sarajevskom hotelu Hills na Ilidži dogovoreni su završni detalji potrebni za start natjecanja koje će okupljati boksače iz šest država proizašlih iz bivše države (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Srbija), piše na službenoj stranici HBS-a.

U hrvatskoj delegaciji su čelnici Hrvatskog boksačkog saveza – predsjednik Bono Bošnjak i glavni tajnik Marko Marović.

Regionalna liga startat će u zadnjem svibanjskom tjednu i do ljeta će se održati dva kola, a nastavak će uslijediti nakon ljetne stanke – šest kola bit će na rasporedu od jesenskog dijela sezone 2021/2022.

U ligi će se natjecati ukupno osam momčadi – dvije iz Bosne i Hercegovine (Radnik Bijeljina, Željezničar Sarajevo), dvije iz Srbije (Crvena zvezda Beograd, Loznica), te po jedna selekcija iz svake od četiri države (Vitezovi Zagreb Hrvatska), Crne Gore (Crnogorski sokolovi), Sj. Makedonije (Vardar Skoplje) i Slovenije (Maribor).

Hrvatsku će predstavljati selekcija Vitezovi Zagreb, a momčadi su podijeljene u dvije skupine:

A skupina: Loznica Srbija, Željezničar Sarajevo, Vardar Skoplje i Crnogorski sokolovi.

B skupina: Vitezovi Zagreb, Crvena zvezda, Radnik Bijeljina i Maribor.

Natjecanje će se odvijati po dvokružnom sustavu (mečevi kod kuće i u gostima), a nakon šest kola slijedi doigravanje s četiri najbolje ekipe (dvije prvoplasirane iz svake skupine).

Svaki meč ukupno će imati deset mečeva za bodovanje – osam u seniorskoj kategoriji (od 56 kg do +91 kg), te u dvije mlađeseniorske kategorije.

Ždrijeb po kolima Regionalne boksačke lige održat će se u petak, 9. travnja u 11.30 sati u sarajevskom hotelu Hills uz izravni prijenos na Arena Fight i ArenaSport kanalima, a ArenaSport TV će izravno prenositi i mečeve Regionalne lige za sve zemlje u okruženju.

Odgovori

Back to top button