Boks

Boksačka legenda ističe kako bi Usyk mogao nokautirao Furyja

Činilo se kako je meč između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka blizu realizacije. Ukrajinac je pristao na razne uvjete koje je postavio Kralj Cigana, kao i na raspodjelu honorara 70-30 u korist britanskog teškaša, no onda se odlučio povući iz pregovora zbog nesuglasica oko revanša.

Njihov meč bi okrunio prvog apsolutnog prvaka teške kategorije od Lennoxa Lewisa, kojeg je Hasim Rahman pobijedio, a potom je od njega izgubio i ostao bez naslova prvaka.

Rahman je izazvao jedno od najvećih iznenađenja u povijesti boksa kada je u travnju 2014. nokautirao Lewisa u petoj rundi meča koji je nazvanne ‘Grom u Africi’.

Pedesetogodišnji bivši britanski boksač ističe kako bi Usyk nokautirao Furyja.

– Mislim da Usyk može pobijediti Furyja, čija je najveća prednost što je većina teškaša stvarno spora i on je navikao boksati protiv njih. Ako se borite protiv boksača, poput Stevea Cunninghama, mogu se dogoditi loše stvari. Mislim da je Usyk u najboljim godinama i može pobijediti Tysona Furyja – istaknuo je Hasim Rahman i dodao:

– Većina teškaša odlično koristi svoju veličina protiv svojih protivnika, pa tako i Tyson, kada više ne ide onda vas samo zgrabi ili se osloni. Ali Usyk nije takav tip boksača, on će natjerati Usyka da boksa svih 12 rundi i neće mu dati ni sekundu odmora. Vrteći se oko Tysona pokušat će ga izmoriti. A kada ga iscrpiti, onda će vjerojatno nokautirati Furyja.

>>> Pogledajte kako je na nedavnom državnom prvenstvu u savateu (combat) borac od 167 kg ispao iz ringa i umalo pao na sutkinju

Odgovori

Back to top button