Boks

Bob Arum izjavio kako je Lomačenko bio bolji od Haneyja: Vasilijeva lagana pobjeda

U tijesnom i neizvjesnom meču Devin Haney (30-0, 15 KO) je prošlog vikenda u Las Vegasu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Ukrajinca Vasilija Lomačenka (17-3, 11 KO) i obranio WBA, WBC, IBF i WBO pojas prvaka u lakoj kategoriji.

Mnogi su na kraju bili nezadovoljni ishodom borbe, pa i domaća publika u prepunoj MGM Grand Garden Areni koja je konačnu odluku ispratila zvižducima.

Većina ljubitelja boksa se složila kako bi puno manje buke bilo da su suci meč proglasili remijem, jer borba bila vrlo neizvjesna za bodovanje.

Na kraju su suci prednost dali Haney što su mnogi prihvatili negodovanjem, a Lomačenka su kasnije preplavile emocije, te je i zaplakao.

I dok su kamere iza pozornice radile moglo se jasno čuti kako promotor Top Ranka Bob Arum govori Lomačenkovom menadžeru Egisu Klimasu kako je Vasilij lagano pobijedio Haneya.

Lako je pobijedio u toj borbu. Lako – izjavio je Bob Arum.

No ima onih koji su uvjereni kako je Devin sasvim zasluženo stigao do trijumfa, među njima je i boksački promotor Lou DiBella.

– Imajte malo poštovanja prema Haneyju. U redu, to je bila neizvjesna borba koju sam gledao nakon dugo vremena. Runde su bile vrlo tijesne – kazao je Lou DiBella, te nastavio:

– Ali Devin je odlično boksao i ostavio trag. Nisam gledao bodovne tablice, ali ono što sam ja vidio od Haneyja, posebno na početku borbe, bilo je nevjerojatno. Mislio sam da tu izvlači najbolje od Lome, koji je također napravio neke sjajne stvari. Vasilij je bio bolji veći dio posljednjeg dijela borbe, no čini mi se kako je Haney do tada imao dovoljnu bodovnu prednost. Neke su runde stvarno bile izjednačene. I razumijem zašto je Loma na kraju bio toliko uznemiren. Borio se u tako izjednačenom meču i vjerovao je da će pobijediti. Vidim koliko ga je to na kraju uzrujalo.

Odgovori

Back to top button