Boks

Bivši prvak vjeruje kako bi se Fury mogao umiroviti: Mislim da neće riskirati borbom protiv Usyka

Bivši svjetski prvak George Groves, koji danas radi kao boksački komentator, vjeruje kako bi Tyson Fury mogao otkazati nastup protiv Oleksandra Usyka i objaviti kraj karijere.

Naime, nakon neuvjerljivog Furyjevog nastupa u Rijadu protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua, Groves ističe kako je možda stiglo vrijeme da se neporaženi WBC-ov prvak umirovi.

Fury je nakon meča izjavio kako mu je to bila najteža borba u posljednjih desetak godina, a do trijumfa je stigao podijeljenom odlukom sudaca. Kamerunac je u trećoj rundi poslao Kralja Cigana u nokdaun.

Neporaženi Britanac je uoči meča s Ngannouom potvrdio kako je dogovorena borba protiv Oleksandra Usyka koja bi se mogla održati 23. prosinca također u Saudijskoj Arabiji.

No Fury je u okršaja s Kameruncem zaradio posjekotinu na čelu, te je taj datum zasad vrlo upitan.

A George Groves tvrdi kako su Fury i njegov time od prve runde znali da meč protiv Ngannoua može otići u krivom smjeru, a to nisu planirali.

– Usyk je vjerojatno bio jedini borac u gomili koji nije bio plaćen da bude uz ring. On je bio tamo da promovira sljedeću borbu. Nakon meča je ušao u ring i čekao Tysonovu reakciju. Fury ga uopće nije prozivao već mu je samo rekao: ‘Vidimo se 23. prosinca, ne?’ Sada idem u krevet’. Tyson je u tome trenutku znao da se ta borba neće dogoditi tog datuma – ističe George Groves.

Tu je tvrdnju potkrijepio činjenicom da Fury i Ngannou nakon meča nisu održali konferenciju za medije.

– Nije bilo presice nakon borbe, a jedan od razloga je što bi Furyja pitali za Usyka, a on nije bio spreman za odgovore. Mislim da će za nekoliko tjedana izaći u javnost s nekom velikom objavom. Fury zasad ne želi o tome govoriti, a mislim da će neko vrijeme izbjegavati medije nakon što su internet preplavile optužbe kako je opljačkao MMA borca ​​u boksačkom meču – rekao je George Groves.

Dodao je i kako se ne bi iznenadio da Fury odustane od borbe za apsolutnog prvaka teške kategorije.

– Možda je ovo bilo posljednji put da vidimo Tysona Furyja u ringu. Ne treba mu zamjeriti ne bude li se više borio, imao je fantastičnu karijeru. Dovoljno je postigao i zaradio, što još treba dokazati. Vjerujem da razmišlja kako možda i ne treba riskirati borbom protiv Usyka – kazao je George Groves i podvukao:

– Furyja bi više bolio poraz protiv Usyka nego da ga ocrne jer se nije borio protiv njega. Sada nam ostaje samo da pričekamo njegovu odluku.

Tyson Fury je nakon borbe izjavio kako mu treba ‘dulji odmor’ prije nego što krene dalje.

Odgovori

Back to top button