Boks

Bivši prvak se nakon 7 godina vraća u ring: Nisam izgubio snagu, a i dalje mogu primiti udarac

Bivši svjetski boksački prvak, 51-godišnji Shannon Briggs je izjavio kako ‘nije izgubio snagu’, te se želi vratiti u ring.

Američki boksač se nada kako će uskoro dogovoriti borbu i ponovno navući rukavice nakon sedam godina pauze.

Cannon je posljednju borbu imao u svibnju 2016. kada je nokautom u prvoj rundi pobijedio Emilija Zaratea.

Briggs dolazi iz istog djela Brooklyna kao i Mike Tyson. Tijekom karijere se borio s mnogim poznatim borcima poput Georgea Foremana, Francoisa Botha, Raya Mercera, izgubio je nokautom od Lennoxa Lewisa, te od Vitalija Klička.

Poznat je i po tome što je tražio meč s tadašnjim ujedinjenim prvakom Vladimirom Kličkom.

Sada se nada svom skorašnjem povratku u ring, a to bi se moglo dogoditi sljedeće godine u ekshibicijskom meču protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Quintona ‘Rampagea’ Jacksona.

– Jedini razlog zbog čega se već nisam vratio u ring je što se nitko neće boriti protiv mene. Uplašili su se – kazao je Shannon Briggs, te objasnio:

– Pogledajte samo moju karijeru. Imam 51. godinu i još uvijek snažno udaram. Izgledam kao životinja, pogledajte me. Nisam izgubio snagu, a i dalje mogu primiti udarac.

Briggs se namjerava još jednom boriti za naslov u teškoj kategoriji.

– Vraćam se. To mi je prva borba. Cilj mi je boksati još barem deset mečeva. Želim se vratiti u formu, trebat će mi godinu, dvije za to, a onda želim krenuti u nešto veliko. Hoću pravog protivnika – rekao je Shannon Briggs i podvukao:

– Sto posto se želim boriti za pojas prvaka, zašto ne?

Odgovori

Back to top button