Boks

Bivši prvak ističe kako Anthony Joshua još nije spreman za meč protiv Francisa Ngannoua

Nekadašnji UFC-ov prvaku Francisu Ngannouu malo tko je davao šansu u meču protiv Tysona Furyja.

No kamerunski nokauter je, bez obzira na poraz podijeljenom odlukom sudaca, ostavio odličan dojam, te dobro namučio WBC-ova prvaka.

Ngannou je pokupio simpatije boksačkog svijeta, pa ne čudi što su se Anthony Joshua i Deontay Wilder odmah zainteresirali za meč protiv Predatora.

Bivši svjetski prvak i član Kuće slavnih Carl Froch smatra kako AJ-u možda nije pametno ući u tu borbu.

– Borba između Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua je zanimljiva i to bih želio gledati. Ali mislim da AJ još nije spreman za to. Mogao bi ući u ring i nadboksati Ngannou. Može ga na kraju i pobijediti, jer on je olimpijski prvak, uvijek nam iznova pokazuje koliko je dobar. Ali od borbe s Ruizom je neuvjerljiv i mentalno ne previše snažan – ističe Carl Froch i nastavlja:

– Mislim da Ngannouu treba dati priliku da se ponovno bori protiv Furyja. Bude li se Fury sada odmah borio protiv Usyka, a to je meč koju svi želimo gledati, onda će za Tysonom ostati previše upitnika oko njegove borbe s Ngannouom.

Froch se ponovno vratio na Joshuu, te iznio svog favorita u potencijalnom meču između AJ-a i Ngannoua.

– Anthony bi trebao pobijediti u toj borbi. Ngannou bi to bio drugi profesionalni boksački meč, no Joshua je kvalitetniji borac – rekao je Carl Froch, pa dodao:

– No bude li razmišljao kako je Ngannou boksao deset rundi s Furyjem, te za mnoge bio bolji u tome meču, onda bi mogao imati problema. On mora biti čist u glavi, jer samo tako možeš ući u borbu protiv Ngannoua. Ali iskreno, mislim kako će Ngannouu samopouzdanje iz borbe s Furyjem iz dana u dan sve više rasti. Ipak vjerujem da Joshua može pobijediti Ngannoua za dobrobit profesionalnog boksa.

Odgovori

Back to top button