Boks

Krasjuk tvrdi da se meč Fury – Usyk treba dogoditi u veljači, no jedno ga i dalje brine

Ovaj tjedan trebala bi stići potvrda datuma za boksački meč između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, koji bi se trabao održati u Saudijskoj Arabiji.

Promotor ukrajinskog borca Aleksander Krasjuk ističe kako je sada najvažnije da se osigura borba za apsolutnog prvaka teške kategorije.

Premda je Krasjuk bio za 23. prosinca čini se kako će se dvoboj između WBC-ova prvaka Tysona Furyja (34-0-1, 24 KO) i Oleksandra Usyka (21-0, 14 KO), vlasnika IBF, WBA i WBO pojasa, održati u veljači.

Furyjev tim odlučio je pomaknuti datum zbog dugog trening kampa koji je imao za borbu protiv Francisa Ngannoua, te su željeli da se Kralj Cigana odmori uoči priprema za Usyka.

Mnogi se slažu kako bi dulji odmor mogao otežati pripreme Furyju, jer za vrijeme trening kampa, koji bi trajao 12 do 14 tjedana, neće moći skinuti dovoljnu kilažu (20 do 45 kg) kako bi izgledao brži.

Fury je izgledao ogromno prije nego što je počeo pripremni kamp za borbu protiv Ngannoua.

Kralj Cigana je u meč protiv bivšeg UFC-ovog prvaka, kojeg je na kraju pobijedio podijeljenom odlukom sudaca, ušao poprilično debeo, imao je 125,5 kilograma.

Bude li se dugo odmarao prije priprema teško će skinuti višak kilograma do susreta s Usykom u veljači.

Fury bi za tu borbu trebao doći ispod 115 kilograma s obzirom na to da neće moći koristiti svoju masu kako bi se oslonio na Usyka kao što je radio protiv Deontaya Wildera.

Ukrajinac sigurno neće mirno stajati i da se Fury cijeli meč grabi za njega kao što je činio Brončanom bombarderu.

– Usyk je apsolutno spreman i zna kako se nositi s Tysonom, zbog toga se osjećam dosta opušteno u vezi te borbe – rekao je Aleksander Krasjuk, no ipak je pomalo zabrinut:

– Jedina što me stvarno brine je odgađanje meča. U ugovoru je to bio 23. prosinca, ali sada bi meč trebao biti dva mjeseca kasnije. Ne možete borca natjerati da uđe u ring ako nije spreman.

Usykov promotor ističe kako je u međuvremenu dogovoren novi termin za borbu koji će se uskoro objaviti, a to bi trebalo biti neddje u veljači.

– Već smo dogovorili novi datum i nadamo se da ćemo ga ovaj tjedan javno objaviti – rekao je Krasjuk i nastavio:

– Navijači postaju nestrpljivi i to s razlogom. Vjerujem da ćemo uskoro dobiti datum meča Fury – Usyk, jer ih mnogi više ne vide kao dva najbolja borca ​​u teškoj kategoriji. Oni gledaju na Usyka i Furyja kao na dva starija borca ​​u srednjim 30-ima koji se samo sastaju radi isplate plaće. Neće biti iznenađenje budu li obojica sljedeće godine objavili kraj karijere.

Aleksander Krasjuk se osvrnuo i na nedavni meč između Furyja i Ngannoua.

– Takva je sudbina – rekao je Aleksander Krasjuk i dodao:

– Kad se prema protivniku odnosite s nepoštovanjem i previđate da će te lagano pobijediti, onda se dogodi s*anje. Bila je to nesretna noć za našeg momka. Boksački je Tyson Fury pobijedio, jer se borba boduje po rundama. Dakle, po meni je on osvojio više rundi od protivnika, a jednu je definitivno izgubio – kada je završio u nokdaunu. Ali na kraju je on bio bolji i pobijedio.

Za kraj je otkrio što Usyk misli o nedavnoj borbi u Rijadu gdje je Ngannou dobro namučio Furyja.

– Jedini koji ne vjeruje Tysonu Furyju je Oleksandr Usyk, jer još uvijek misli da se on poigravao u borbi s Ngannouom – rekao je Aleksander Krasjuk i podvukao:

– On misli da Tyson Fury nije bio ozbiljan. Kad zakorači u ring s Oleksandrom Usykom, bit će u najboljoj formi. No ja mislim kako Fury nije namjerno želio izgleda loše protiv Ngannoua. Sigurno nije glumio. Fury je ostario i nije mogao upotrijebiti svoju taktiku lomljenja kako bi se oslonio na Ngannoua i tako ga izmorio kao što je to radio protiv svojih drugih protivnika u posljednje tri godine karijere.

Odgovori

Back to top button