Boks

Bakoleov trener tvrdi: Martin zna kako pobijediti Usyka, on će jednog dana biti svjetski prvak

Usykov promotor Aleksander Krasjuk kaže kako bi se svjetski prvak mogao još barem tri godine boriti na najvišoj razini.

Oleksandr Usyk se trenutačno priprema za obračun protiv Tysona Furyja, a njihov meč za naslov apsolutnog prvaka teške kategorije trebao bi se održati 17. veljače u Saudijskoj Arabiji.

A Ukrajinac je uoči lanjskog revanša protiv Anthonyja Joshue trenirao u Dubaiju, a njegov sparing partner je bio Martin Bakole.

Kongoanac tvrdi kako je tijekom priprema srušio Usyka udarcem u tijelo, no promotor prvaka Krasjuk je to demantirao, te izjavio kako se dogodilo baš suprotno.

Bakoleov trener Billy Nelson najavljuje da bi Martin već sljedeće godine mogao postati svjetski prvak bude li dobio priliku boriti se za naslov.

– Martinu bi 2024. mogla biti uspješna godina bude li mu se pružila prilika boriti se za naslov svjetskog prvaka. On zna kako pobijediti Usyka – rekao je Billy Nelson, te otkrio što mu je rekao Usykov promotor:

– Usyk je sjajan borac i to je svima jasno. Ali kad je završila priredba Rijadu, Aleks Krasjuk je došao do nas i rekao da će Bakole biti sljedeći svjetski prvak. Oni znaju koliko je dobar. Još niste vidjeli najbolje od Martina Bakolea. Kada je u formi, onda je sjajan.

Kongoanac je krajem listopada na eventu u Saudijskoj Arabiji prekidom u četvrtoj rundi svladao Carlosa Takama.

Bakoleov povratak u ring mogao bi se dogoditi na priredbi koju predvodi meč za ujedinjenje pojaseva svjetskog prvaka teške kategorije između Usyka i Furyja.

Odgovori

Back to top button