Boks

Ažurirana IBF-ova ljestvica, Filip saznao mogućeg suparnika u potencijalnom meču za naslov

Nedavno su iz IBF-a poručili kako će pobjedniku meča za apsolutnog boksačkog prvaka teške kategorije Fury – Usyk narediti da pojas organizacije brani protiv prvog izazivača Filip Hrgovića.

Borba za ujedinjenje pojas je dogovorena i trebala bi se održati krajem ove ili u siječnju sljedeće godine u Saudijskoj Arabiji.

Bude li nakon okršaja Fury ili Usyk tražio revanš, tada će IBF oduzeti pojas pobjedniku, te pronaći protivnika Hrgoviću u borbi za svjetski naslov.

Mediji su prvo objavili vijest kako bi Hrgovićev potencijalni protivnik u mogućoj borbi za IBF-ov naslov mogao biti Anthony Joshua, no pokazalo se kako organizacija još nije ažurirala ljestvicu.

Naime, krajem rujna je Otto Wallin pobijedio Murata Gassieva, te izbio na drugo mjesto ljestvi potisnuvši AJ na treću poziciju.

Šveđanin bi tako mogao dobiti priliku boriti se s naši Filipom za pojas svjetskog prvaka.

Michael Benson je prenio informaciju kako će IBF narediti da se Hrgović i Wallin bore za pojas bude li Fury ili Usyk tražio revanš:

‘U IBF-u ažurirali rang ljestvicu teške kategorije i naredit će da se Filip Hrgović (na 1. mjestu) i Otto Wallin (2.) iduće godine bore za upražnjeni IBF naslov u teškoj kategoriji bude li pobjedniku meča Fury – Usyk oduzet pojas kako što se i očekuje. Anthony Joshua je na trećem mjestu na toj ljestvici’.

Odgovori

Back to top button