Boks

Artur Beterbiev i Dmitrij Bivol boksaju 1. lipnja za ujedinjenje naslova poluteške kategorije

Ovih je dana dogovorena još jedna velika borba. Naime, Artur Beterbiev i Dmitrij Bivol će 1. lipnja u Kingdom Areni u Rijadu boksati za ujedinjenje pojaseva u poluteškoj kategoriji.

Turki Alalshikh, prvi čovjek zadužen za organizaciju sportskih i zabavnih događaja u Saudijskoj Arabiji, vijest o borbi dvojice neporaženih prvaka potvrdio je gostujući u emisiji ‘The MMA Hour’.

Artur Beterbiev (20-0, 20 KO) u svom vlasništvu ima WBC, WBO i IBF naslov prvaka. Prošlog mjeseca je u svojoj posljednjoj borbi prekidom u sedmoj rundi pobijedio Calluma Smitha.

Dugogodišnji WBA-ov prvak u poluteškoj kategoriji Dmitrij Bivol (22-0, 11 KO) u prosincu prošle godine je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Lyndona Arthura.

U svibnju 2022. pobijedio je apsolutnog prvaka supersrednje kategorije Canela Alvareza, a nekoliko mjeseci kasnije i Gilberta ‘Zurda’ Ramireza.

Na priredbi koja bi se organizirala 1. lipnja trebao bi se dogovoriti i okršaj promotorski kuća Hearnov Matchroom protiv Warrenova Queensberryja.

Naime, promotori bi izabrali po pet boksača koje oni zastupaju, koji bi se međusobno borili u svojim kategorijama. Hearn i Warren prihvatili su taj prijedlog.

Odgovori

Back to top button