Boks

Arijan Gorički sljedećeg vikenda boksa protiv žilavog Gruzijca

Hrvatski boksač Arijan Gorički (10-1-1) uskoro ponovno ulazi u ring, sljedećeg vikenda nastupit će na priredbi u Wuppertalu.

Gorički će nakon duge potrage za protivnikom boksati protiv Gruzijca Jabe Memishishija (8-16) u kategoriji do 57 kilograma (perolaka).

Organizatori su imali problema Arijanu pronaći suparnika. Prvo nisu mogli finalizirati borbu protiv boksača iz Rusije. Neimenovani francuski boksač trebao je uskočiti kao zamjena, no prije nekoliko tjedana je završio u zatvoru.

– Od dostupnih i spremnih boksača za borbu, izabrali smo najčvršćeg. Iako on nije ime koje smo htjeli, borba će sigurno biti dobra. Boksači iz Gruzije poznati su kao izuzetno jaki i žilavi borci te uvijek daju sve od sebe. O protivniku znam da boksa iz kontragarda te da ima 24 profesionalne borbe – kazao je Arijan Gorički i dodao:

– Iako njegov omjer ne djeluje impresivno, svi porazi došli su od dobrih boksača koji ga nisu uspjeli završiti prekidom. Odlično smo se spremali za ovu borbu, mislili smo da će protivnik biti neko puno veće ime, ali nažalost ne možemo utjecati na ovakve stvari. Bez obzira na protivnika, ja se želim dokazati te pružiti dobar nastup u ringu. Tako će biti i ovaj put.

Gorički je posljednji nastup imao krajem prošle godine kada je na MTK Fight Night 2 priredbi u Zagrebu jednoglasnom odlukom savladao Emiliana Salvinija.

Odgovori

Back to top button