Boks

Anthony Pettis uoči boksačkog debija protiv Roya Jonesa: Spreman sam za taj okršaj

Bivši UFC-ov prvak Anthony Pettis (36) ovog će se vikenda okušati u boksačkom meču.

Američki borac se u svom debiju na priredbi u Milwaukeeju bori protiv boksačkog velikana 54-godišnjeg Roya Jonesa Jr.-a (66-9), srebrnog na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine i višestrukog svjetskog prvaka u četiri različite težinske kategorije.

– Dobio sam priliku nastupiti u boksačkom meču, pa novac trošim na svoj tim i prave sparing partnere. Sve činim kako bih sto posto bio spreman za taj okršaj. Borim se protiv jednog od najvećih boksača u povijesti u njegovoj areni. Ući ću u ring, a to nije baš toliko jednostavno. Potpuno sam posvećen toj borbi, a onda ćemo vidjeti što slijedi – rekao je Anthony Pettis i dodaje:

– Mnogo sam toga učinio u slobodnoj borbi. No tijekom odrastanja gledao sam Oscara De La Hoyu, Felixa Trinidada… Moj otac je Portorikanac, a mama Meksikanka, to je jedan od razloga zašto sam se počeo baviti borilačkim sportovima. Oduvijek sam želio boksati, ali majka mi je to branila, pa sam trenirao taekwondo i kickboxing. Karijera mi je otišla u tom pravcu.

Meč između Pettisa i Jonesa predvodi Gamebred Boxing 4 priredbu, a zanimljivo je da će se borba održati u teškoj kategoriji.

– Nakon posljednje sezone u PFL-u znao sam da se ne vraćam u laku kategoriju. Počeo sam se jačati i bio spreman otići u velter diviziju. Kada je stigla ponudu za ovu borbu već tada sam imao 93 kilograma – podvukao je Anthony Pettis.

Odgovori

Back to top button