Boks

Anthony Joshua prozvao Furyja i objasnio razlog naguravanja s Franklinom nakon meča

Bivši svjetski prvak Anthony Joshua (25-3) je na boksačkoj priredbi u Londonu dominirao i pobijedio Jermainea Franklina (21-2).

Britanac se nakon dva poraza protiv Usyka u ring vratio trijumfom u meču u kojem se od početka do kraja držao taktike, te se niti u jednom trenutku nije dao Franklinu da ga isprovocira.

Pogađao je odlično s distance, birao udarce i nije se upuštao u riskantne razmjene. Dominirao je tijekom cijelog meča i na kraju je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

– Netko bi završio u nokautu, ali Jermaine zna kako se stisnuti i primiti udarac, a zna se i izmaknuti. Trebao sam ga nokautirati, ali nisam uspio – rekao je Anthony Joshua, te prozvao svog ljutitog rivala:

– Fanovima treba dati što žele, a ja im to uvijem pružam. Oni sada žele meč protiv Furyja, je li tako? Čast bi mi bila boriti se za WBC-ov pojas. Poručio bi Furyju: Okupi svoj tim, promotore i dogovorite se, želim taj meč – zaključio je Joshua.

Britanac je objasnio razlog naguravanja s Franklinom nakon meča.

Naime, odmah kako je borba završila između Anthonyja i Jermainea je zaiskrilo, te se situacija mogla pretvoriti u pravi incident. No u ring je uskočilo osiguranje i smirilo gužvu.

– I on je želio pobijediti. Iz runde u rundu stalno smo jedan drugome nešto dobacivali. Na kraju sam mu odgurnuo glavu, a kod njega je proradio ego. Zagužvalo se nakon posljednjeg gonga, ali i dalje se poštujemo. Za nas je borba mnogo više od samog meča i obojica smo ponosni na to što učinili u ringu – podvukao je Anthony Joshua.

Odgovori

Back to top button