Boks

Anthony Joshua istaknuo želju boriti se protiv Filipa Hrgovića

Britanski teškaš Anthony Joshua u kolovozu je još jednom izgubio protiv Oleksandra Usyka. Ukrajinac je 11 mjeseci ranije u Londonu pobijedio Joshuu i osvojio WBA (Super), IBF, WBO i IBO naslov prvaka. Uzvratni meč u Džedi završio je novim Usykovim trijumfom.

Anthony Joshua je prije nekoliko tjedana trebao dogovoriti borbu protiv Tysona Furyja, ali je odustao od tog okršaja. Odlučio se odmoriti, te razmišlja o sljedećem protivniku.

– Volim se boriti protiv dobrih suparnika. Borio bih se protiv Otta Wallina, Dilliana Whytea i Filipa Hrgovića također. Jednako je važno boriti se protiv najboljih i postati prvak – kazao je Anthony Joshua i nastavio:

– Želite li doći do vrha morate riskirati. A ja jednostavno volim riskirati. Popularan si ako si dobar borac. Ne podcjenjujem nikoga s kim uđem u ring. To me samo natjera na podignem vlastitu kvalitetu.

Filip Hrgović je u posljednjem meču pobijedio Kineza Zhileija Zhanga, bila ja to predborba uoči boksačkog spektakla u kojem je Usyk još jednom svladao Joshuu.

‘Hrvati su se uvijek dobro nosili s Britancima. Radujemo se nastavku tradicije’, napisao je početkom listopada Filip Hrgović na svom Instagramu. Hoće li mu sljedeći protivnik biti Britanac?

Odgovori

Back to top button