Boks

Anthony Joshua i Francis Ngannou na sučeljavanju: Baš me zanima koliko ima čvrstu bradu

Bivši svjetski prvak Anthony Joshua i nekadašnji UFC-ov borac Francis Ngannou službeno su najavili svoj obračun koji će se 8. ožujka održati na boksačkoj priredbi u Saudijskoj Arabiji.

Joshui će to biti četvrta borba u zadnjih 12 mjeseci, a tri prethodne je uspješno odradio, nakon Jermainea Franklina i Roberta Heleniusa, krajem 2023. je svladao i Otta Wallina.

A Ngannou je lani krajem listopada debitirao u ringu protiv Tysona Furyja. Svojim nastupom oduševio je boksačke fanove, no na kraju je izgubio podijeljenom odlukom sudaca.

– Svaka borba vodi negdje. Dakle, ovaj je meč je moje sve – um, duh, duša, tijelo. Vidjet ćemo kamo će me to odvesti. Trenutačno ne razmišljam o pojasevima prvaka ili bilo čemu. Moj glavni fokus je Francis i prolazak kroz intenzivan trening kamp. A kako treniram tako se i borim. Budem li imao uspješne pripreme bit ću uspješan i u ringu. Zasad neka pojasevi čekaju – rekao je Anthony Joshua i dodao:

– Ngannou u ring sigurno dolazi spreman, kao i svaki drugi borac. Samo je njegov um drukčiji. Svatko je jedinstven na svoj način… On je vidio boksače poput mene, ja sam vidio borce poput njega, samo ću njegov um morati pobijediti u ringu, veselim se izazovu. Bit će eksplozivno, ali postoji mnogo načina da oderete protivnika. Obojica možemo zaprijetiti kontraudarcima, a on je dokazao da može boksati. Bit će to dobra borba.

Bivši UFC-ov prvak se nada kako može biti još bolji nego u svom debiju protiv Furyja. Osim što je odlično boksao, čak je jednom i ozbiljno zaprijetio, kada je Kralja Cigana u trećoj rundi poslao u nokdaun.

– Hvala svima na još jednoj prilici i što mogu živjeti svoj san. Imati sva ta iskustva, poput onoga koje sam imao u Rijadu prije nekoliko mjeseci. Bilo je nevjerojatno. Nadam se da će i sada biti isto. Sjedim i slušam ljude kako govore, čak me i Eddie Hearn hvalio, što cijenim, ali u isto vrijeme, nisam siguran je li iskren ili me samo želi natjerati da poskliznem na njegovom momku. To se neće dogoditi – istaknuo je Francis Ngannou i podvukao:

– Ja sam početnik koji će naporno trenirati i učiniti sve kako bi kao autsajder pobijedio u toj borbi. Posljednji meč nije nikakvo mjerilo. Svjestan sam gdje se nalazim, ali također znam da sam sve bolji i bolji. Spremam se za tešku borbu. Meč protiv Tysona Furyja je bio sjajan, ali to je sada prošlost, ispred mene je novi izazov koji shvaćam ozbiljnije. Možda napravim nešto što nitko prije nije. Čujem da Joshua nema čvrstu bradu. Ne znam je li to istina ili ne, ali saznat ćemo, baš me to zanima. Nadam se da ću imati priliku to testirati. To je ono što želim.

Odgovori

Back to top button