Boks

ANKETA Borba između Furyja i Joshue nema smisla: Anthonyju sada nije pametno prihvatiti meč

Čini se kako smo svakim danom sve dalje od potencijalnog boksačkog obračuna između WBC-ova prvaka Tysona Furyja i Anthonyja Joshue.

Naime, Joshua je trebao do nedjelje odgovoriti na Furyjev ultimatum, te prihvati uvjete WBC-ova prvaka.

Anthony želi da se borba održi 17. prosinca, dok je Fury predložio 26. studenog ili 3. prosinca, a navodno u utrci za domaćina potencijalne borbe je Old Trafford.

Mnogi smatraju kako Joshui ne bi bilo pametno nakon dva poraza protiv Oleksandra Usyka odmah boksati protiv Furyja.

Anthony je nakon niza od 22 pobjede izgubio tri od posljednjih pet borbi.

– Nema smisla sada se vraćati u ring. Joshua se ne bi trebao boriti protiv Furyja, čak i ako dogovore meč za 17. prosinca – kaže poznati boksački novinar Gareth A Davie, te dodaje:

– Joshua se treba oporaviti, a onda spremiti i nokautirati nekoliko protivnika. Sada mu treba nekoliko dobrih nastupa, a idealni protivnici mogli bi mu biti Dillian Whyte i Deontay Wilder, možda.

Fury i Joshua lani su imali dogovoren meč, ali je borba otkazana nakon što je sud donio odluku da Deontay Wilder ima pravo dobiti borbu protiv Kralja Cigana.

Brončani bombarder dobio je priliku u revanšu i ponovno je izgubio nokautom.

– Borba protiv Furyja uvijek će biti aktualna, a sada Joshua nema dovoljno vremena za pripreme. U ovom trenutku nije pametno prihvatiti meč, jer ako izgubi i bude nokautiran, teško je predvidjeti što će se dogoditi s njegovom karijerom. Ima višegodišnji ugovor i ponudili mu više borbi, sada mu to ne treba. Da sam ja njegov promotor, rekao bih: ‘Dalje od toga’ – ističe Gareth A Davie i podvlači:

– Zašto se Usyk ne bori protiv Furyja u prosincu? Jer nije spreman i treba mu vremena, a i Joshui treba vremena. On se mora oporaviti. Naravno, postoji i druga strana, pa ljudi govore: ‘To mu je šansa da odmah postane svjetski prvak u tri kategorije. Ne mora se ponovno graditi’. Ali bojim se da to tako ne ide. Mislim da sada nije mudro prihvatiti tu borbu.

Što bi u ovom trenutku bilo najbolje za Anthonyja Joshuu?

View Results

Loading ... Loading ...

Odgovori

Back to top button