Boks

Andy Ruiz se nada trilogiji s Joshuom, pa čak i ako izgubi u revanšu protiv Usyka

Andy Ruiz Jr. zna kako je dobro zabrljao u revanšu protiv Anthonyja Joshue. Američko-meksički boksač je u prosincu 2019. u uzvratnom meču izgubio protiv Britanca i ostao bez WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojasa prvaka teške kategorije, koje šest mjeseci ranije osvojio protiv istog borca.

Ruiz je šokirao Joshuu u prvoj borbi, no onda se više zabavljao nego što je trenirao i uprskao je revanš.

Vratio se lani pobjedom protiv Chrisa Arreole, a u rujnu ga čeka meč protiv Luisa Ortiza. Andy žestoko trenira i nada se trilogiji protiv Joshue.

Po njegovim riječima ona se mora dogoditi čak i ako Joshua izgubi u revanšu protiv Oleksandra Usyka.

Njihov meč je dogovoren za 20. kolovoza u Saudijskoj Arabiji, a na programu boksačkog spektakla uvršten je i okršaj našeg Filipa Hrgovića protiv Kineza Zhileija Zhanga.

– Naravno, to je nešto što je trebalo učiniti. Kada me Joshua pobijedio u Saudijskoj Arabiji, odmah se trebala dogoditi trilogija. Trebao sam imati još jednu priliku da vratim pojaseve kao što sam ja dao priliku u revanšu – kazao je Andy Ruiz i dodao:

– Mora doći do našeg trećeg meča bez obzira bude li pobijedio ili izgubio od Usyka. Naravno, mora postojati trilogija. Nema veza ako i obojica izgubimo sljedeće mečeve, jednog se dana mora dogoditi naša treća borba.

Bude li Joshua pobijedio Usyka mnogi će prizivati okršaj protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja.

No ako Kralj Cigana ostane pri svojoj odluci i ostane u mirovini, onda bi se Joshua mogao po treći put boriti protiv Ruiza.

Nije to baš borba koju obožavatelji traže, a bit će još manje atraktivna budu li obojica izgubili svoju sljedeću borbu.

Odgovori

Back to top button