Boks

Andy Ruiz otkrio svog favorita u mogućem spektakularnom okršaju između Joshue i Furyja

Andy Ruiz se nakon više od godinu dana sprema vratiti u ring. Nekadašnji svjetski prvak u svojoj povratničkoj borbi trebao bi boksati protiv Chrisa Arreole. Američko-meksičkom borcu to će biti prva borba od 7. prosinca 2019. kada je jednoglasnom sudačkom odlukom izgubio protiv Anthonyja Joshue, te je morao vratiti WBA (Super), IBF, WBO i IBO naslove koje je šest mjeseci ranije uzeo Britancu.

No glavna tema u boksačkom svijetu trenutačno je okršaj za apsolutnog prvaka između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue. Meč još nije potvrđen, ali osobe koje se sudjeluju u organizaciji tog spektakla tvrde kako je dogovor sve bliži. I Andy Ruiz je iznio svoje mišljenje o tom dvoboju…

– Joshua ili Fury? Bit će to zanimljiv dvoboj. Borio sam se protiv Joshue, ali ne i s Furyjem – kaže Andy Ruiz i nastavlja:

– Fury ima zanimljiv stil borbe i mislim da će pobijediti u tom meču. Joshua me nije impresionirao u posljednjoj borbi protiv Puleva, ali je stigao do trijumfa.

Prednost u dvoboju za apsolutnog prvaka teške kategorije dao je Kralju Cigana, te otkrio što bi moglo odlučivati u njihovom okršaju.

– No hoće li Fury pobijediti ovisi o tome kako se bude kretao, Joshua nikada nije imao takvog suparnika – podvukao je Andy Ruiz.

Bivši svjetski prvak (33-2, 22 KO) trebao bi se u proljeće boriti protiv Chrisa Arreole (38-6-1, 33 KO). Navodno su pregovori završili, te se očekuje da borci uskoro potpišu ugovore.

Odgovori

Back to top button