Boks

Amir Khan otkrio što Joshua morao napraviti u revanšu protiv Usyka

Samo sedam dana ostalo je do velikog boksačkog spektakla u Saudijskoj Arabiji. Ukrajinski boksač Oleksandr Usyk pokušat će 20. kolovoza u Džedi obraniti WBA, IBF i WBO pojas prvaka teške kategorije protiv Britanca Anthonyja Joshue.

Na istoj priredbi u sunaslovnoj borbi naš Filip Hrgović boksa protiv Kineza Zhileija Zhanga u eliminator meču za naslov IBF-ova prvaka.

Bivši svjetski prvak Amir Khan nedavno je posjetio Usyka u pripremnom kampu u Dubaiju. Očito je bio impresioniran onim što je tamo vidio, pa je odlučio savjetovati Joshuu što bi trebao napraviti u revanšu.

– Usyk je tehničar, njegov boksački IQ je najveći koji trenutačno postoji. U svojim napadima je vrlo precizan i to mu donosi pobjedu. A Joshua ga vrlo rano mora napasti, jer i on ima snažne udarce – kazao je Amir Khan i dodatno pojasnio:

– Anthony je dobar boksač i olimpijski pobjednik, no Usyk je dominantniji. Njega teško možete pobijediti kakvu god taktiku izabrali, a još teže želite li se boksački nadigravati. Pogriješit će bude li se ponovno želio nadboksavati s Usykom. Joshua odmah treba krenuti napadački.

Odgovori

Back to top button