Boks

Alen Babić sparirao s Joeom Joyceom: Savagea je dobro imati u pripremnom kampu

Britanski boksač Joe Joyce (12-0, 11 KO) ovog vikenda u Londonu boksa protiv Francuza Carlosa Takama (39-5-1, 28 KO).

Bude li srebrni s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru pobijedio francuskog borca postat će obavezni WBO izazivač.

A Joyce je za taj meč u svom pripremnom kampu imao sjajno pojačanje. Naime, Alen Babić je bio Joeov sparing partner.

– Imao sam odlične sparinge protiv Savagea, dobro ga je imati u pripremnom kampu. Prošao sam kroz teške testove sparirajući protiv Alena, posebice u borbi sa skraćene distance – rekao je Joe Joyce i dodao:

– Dobro je imati nekoga tko udara kao Takam. Vjerojatno Carlos neće udarati jednakim ritmom kao Babić, no od njega očekujem prljavije i nešto snažnije udarce. Nadam se da nije brži od Savagea zato mi je ovi sparinzi bili dobra priprema za sljedećeg protivnika. No bilo je još boksača s kojima sam imao sparinge.

Alen je na društvenim mrežama objavio zajedničku fotografiju s Joyceom te opisao svoja iskustva nakon sparinga s britanskim boksačem .

‘Nastavljam istraživati dubine koje boks pruža. Još jedan olimpijski osvajač medalje urezan je u Savageovu boksačku knjigu. Joe Joyce je čvrst i opak borac, a sparing s njim ocjenjujem kao jedan od najboljih koje sam ikada imao. A imao sam ih dosta dobrih. Najbolji sparing mi je i dalje protiv Dilliana Whytea i prvi susret s njim’, napisao je Alen Babić.

Odgovori

Back to top button